MUNDIJAL UŽIVO, 9. DAN: Nejmar u suzama! Tite: Protiv Srbije na pobedu (FOTO)
Foto: Reuters

Kurir u RUSIJI

MUNDIJAL UŽIVO, 9. DAN: Nejmar u suzama! Tite: Protiv Srbije na pobedu (FOTO)

Mundijal 2018 -

Dobro došli na blog uživo!

U Rusiji se trenutno održava Svetsko prvenstvo u fudbalu, a Kurir je rešio da vas na najbolji način inforimiše o svim dešavanjima. I to iz minuta u minut!

U našem blogu uživo na jednom mestu će pronaći najnovije informacije, rezultate, najave, uključenja uživo iz Rusije, kao i brdo zanimljivosti koje prate najvažniju sporednu stvar na svetu.

Danas na programu:

14:00 Brazil - Kostarika

17:00 Nigerija - Island

20:00 Srbija - Švajcarska

Dobro došli na Kurir sport!

19:19 - Tite: Nejmar ne može da preuzme svu odgovornost, protiv Srbije na pobedu

Selektor brazilske fudbalske reprezentacije Tite rekao je danas da Nejmar ne može da preuzima svu odgovornost za igru ekipe i da se nije potpuno oporavio posle duže pauze od operacije stopala.

Brazil je danas pobedio Kostariku sa 2:0 golovima Filipea Kutinja u prvom minutu nadoknade i Nejmara u sedmom minutu nadoknade vremena. To je ;prva pobeda Brazila na šampionatu i vodeći je na tabeli Grupe E sa četiri boda.

Večeras od 20 časova u toj grupi igraju Srbija i Švajcarska. Srbija ima tri boda, a Švajcarska jedan, dok je Kostarika bez bodova.

Nejmar je po završetku utakmice plakao na terenu, a Tite je rekao da je igranje za državni tim ponos, veliko zadovoljstvo i obaveza.

"Nejmar ima hrabrosti da to i pokaže. Kada ekipa igra dobro pokaže se i individualni kvalitet, ali ne zavisi sve od jednog igrača. On je još u procesu vraćanja u formu. Nije igrao više od tri meseca, a danas je odigrao celu utakmicu. On je čovek, potrebno mu je vreme da se vrati na svoj nivo i ne sumnjam da će se vratiti na najbolji nivo", rekao je Tite.

Nejmar je slomio stoplalo igrajući za Pari Sen Žermen, podvrgnut je operaciji u martu a početkom juna se vratio na teren.

Govoreći o utakmici sa Kostarikom, Tite je rekao da njegova ekipa nije padala u očaj.

"Protivnik je nekada i namerno grešio samo da bi oduzeo vreme. Rekao sam igračima da imaju 95 minuta da pobede. Morali smo da ostanemo koncentrisani do samog kraja, igrali smo super u drugom poluvremenu, imali smo jačinu i preciznost u završnici. Na početku smo bili nervozni, ali je drugo poluvreme bilo dobro", naveo je Tite.

Brazil će u sredu u poslednjem kolu igrati protiv Srbije.

"Tim se učvršćuje i razvija. Ima još mesta za napredak. Pokušaćemo da pobedimo Srbiju i pokažemo dobru igru. Možemo da odigramo i nerešeno, ali nećemo tako igrati, uvek moramo da pokušavamo da postignemo gol. Danas smo ga postigli u 91. minutu, trudili smo se da damo i drugi i uspeli smo", rekao je Tite.

18:38 - Selektor Brazila se povredio dok je proslavljao gol Selektor brazilske fudbalske reprezentacije Tite povredio se danas dok je proslavljao vodeći gol svoje ekipe protiv Kostarike na Svetskom prvenstvu u Rusiji. Brazil je pobedio Kostariku sa 2:0, a poveo je tek u prvom minutu nadoknade vremena golom Filipea Kutinja. Posle tog gola Tite je utrčao na teren, pao i povredio se.

"Malo sam istegao mišić, pokidao vlakna. Želeo sam da slavim sa njima, ali morao sam polako da odšetam do klupe", rekao je Tite.

Za povredu selektora možda je kriv i rezervni golman Ederson Moraes, koji ga je nenamerno gurnuo dok je trčao iza njega. Brazil je ostvario prvu pobedu na šampionatu i vodeći je na tabeli Grupe E sa četiri boda. Večeras od 20 časova u toj grupi igraju Srbija i Švajcarska. Srbija ima tri boda, a Švajcarska jedan, dok je Kostarika bez bodova.

Tite je drugi selektor na Mundijalu koji se povredio, pošto je pre dva dana selektor Engleske Garet Sautgejt iščašio rame dok je trčao.

18:10 - Voker moli medije da ne otkrivaju tajne tima

Engleski fudbaler Kajl Voker pozvao je danas medije koji prate njegovu ekipu na Svetskom prvenstvu da ne otkrivaju timske tajne nakon što je jedan fotograf objavio fotografiju sa sastavom za predstojeći meč protiv Paname.

"Pokušajte da to zadržite za sebe i da ne prenesete celom svetu, jer nam tako nećete pomoći da stignemo što dalje", rekao je Voker.

Fotograf londonskog Ivning Standarda Džeremi Selvin je na svom tviter nalogu objavio fotografiju papira u rukama pomoćnog trenera Stiva Holanda na kojem su imena igrača.

Ostali novinari stali su u odbranu fotografa.

"Ta fotografija je snimljena na OTVORENOM treningu na koji su fotografi i snimatelji pozvani. Možda se ne slažete što je to objavljeno, ali nije da smo se krili po žbunju", napisao je novinar Dejli telegrafa Met Lav.

17:52 - KUTINJO SREĆAN POSLE POBEDE: Borili smo se do kraja i nagrađeni smo za to

17:30 - Nemačka protiv Švedske verovatno bez Humelsa

Selektor fudbalske reprezentacije Nemačke Joahim Lev rekao je da za sutrašnji meč protiv Švedske na Svetskom prvenstvu verovatno neće moći da računa na Matsa Humelsa.

"Humels verovatno neće moći da igra. On je juče dislocirao pršljen u vratu. Još ima vremena, ali kad se takve stvari dese, ne mogu da se poboljšaju preko noći", rekao je Lev na konferenciji za novinare.

Fudbaleri Nemačke sutra od 20.00 u Sočiju igraju protiv Švedske meč drugog kola Grupe F.

Nemačka je u prvom kolu izgubila od Meksika sa 1:0, dok je Švedska pobedila Južnu Koreju istim rezultatom.

17:11 - Martines: Želimo da budemo dosadni

Selektor Belgije Roberto Martines rekao je danas je dobro to što njegovu ekipu mnogi vide kao dosadnu i istakao da oni to baš i žele.

Na pitanje zašto ovaj tim deluje mnogo smirenije na Svetskom prvenstvu u Rusiji nego na prethodnim turnirima, Martines rekao da ekipa izbegava da odgovara na bilo koja pitanja koja se ne tiču terena.

"Mi želimo da budemo dosadni. Mi smo fudbalski tim i nismo došli ovde da bismo popunjavali stranice štampe", rekao je selektor Belgije.

Belgija je u prvom kolu Grupe G pobedila Panamu sa 3:0, a sutra je očekuje meč prvotiv Tunisa u Moskvi.

"Tunis je napredovao. Igrači te selekcije su iznenadili mnoge ekipe. Protiv Tunisa moramo biti i bolji nego protiv Paname", rekao je Martines.

Utakmica Belgija - Tunis igra se sutra od 14.00 na stadionu Spartaka u Moskvi.

16:40 Nejmar u suzama nakon pobede Brazila.

foto: Reuters

16:05 Brazilci trijumfovali nad Kostarikom 2:0.

15:34 I Rusi stižu! Bodriće Orlove!

foto: Dado Đilas

15:14 Srbi u svim pabovima u centru Kalinjingrada. Nema mesta za sedenje, a ko nema rezervaciju ne može ni da uđe.

foto: Kurir sport

14:50 - BRAZIL OČAJAN! Posle prvih 45 minuta igre Brazil - Kostarika 0:0

foto: EPA/GEORGI LICOVSKI

14:43 - Ludnica u Kalinjingradu! Navijači Srbije se spremaju za meč!

foto: Kurir Sport
foto: Kurir Sport

14:22 - U toku je meč između Brazila i Kostarike...

foto: Reuters

14:10 - HRVATI ODUŠEVLJENI: Srbi su navijali za nas, a KOMENTAR ČITAOCA KURIRA JE ZA NAS APSOLUTNI HIT! (FOTO)

foto: EPA/DanjelKasap, Printscreen

13:50 - Uskoro počinje prvi meč dana Brazil - Kostarika! Tekstualni prenos meča možete uživo pratiti na Kurir sportu!

13:30 - NEJMAR OD STARTA NAPADA KOSTARIKANCE!

13:10 - ZBOG NJEGA I ŽENE GLEDAJU FUDBAL! Fudbaler Islanda Rurik Gislason "naterao" je žene širom sveta da pomno prate Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Very, very exciting times ahead! ⚽️??

A post shared by Rurik Gislason (@rurikgislason) on

12:30 - LJUPKA STEVIĆ UZ ORLOVE!

Pevačica Ljupka Stević nalazi se u Rusiji gde svom snagom bodri srpske Orlove u pohodu na Svetsko prvenstvo.

11:55 - Rukavina: Da iz reprezentacije odemo u istoriju Fudbaler Srbije Antonio Rukavina istakao je da je cilj reprezentacije da prođe grupnu fazu na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

"Mislim da bi ova generacija, govorim o nama starijima kojima je ovo verovatno poslednje veliko takmičenje, mogla reprezentativnu karijeru da završi tako što će ući u istoriju. Mislim da bismo to učini osvajanjem četiri boda, pošto reprezentacija Srbije nikad nije osvojila više od tri. Ipak, mećemo se zadovoljiti određenim brojem bodova. Prvo je cilj bio da se plasiramo na Svetsko prvenstvo, sada je cilj da prođemo grupu", rekao je Rukavina.

foto: EPA

11:30 - Hrvati pobedu na Mundijalu slavili uz ustaške pesme

Hrvatski fudbaleri pobedu nad Argentinom (3:0) na Mundijalu proslavili su uz nacionalističke pesme pevača Marka Perkovića Tompsona, koji glorifikuje ustaštvo.

Odmah posle utakmice u ruskom Nižnjem Novgorodu, svlačionica hrvatske reprezentacije ođekivala je pesmom "Bojna Čavoglave", što je na svom Instagram profilu objavio odbrambeni fudbaler Dejan Lovren.

Inače, ta Tompsonova pesma počinje sa spornim ustaškim pozdravom "za dom spremni", koji je, inače, prema hrvatskom ustavu zabranjen da se koristi.

Pomenuta pesma sadrži i stihove "Čujte srpski dobrovoljci, bando, četnici, stići će vas naša ruka i u Srbiji", s tim da taj deo Lovren nije postavio na internet.

11:05 - EKSKLUZIVNO ZA KURIR DAVID LAUFER, ŠVAJCARAC KOJI ŽIVI U BEOGRADU: Ne podnosim Federera, navijam za Novaka i Srbiju!

foto: Dragana Udovičić

10:20 - Danas su na programu dva meča iz grupe E i jedan iz grupe D.

09:40 - MODRIĆ: Mesi ne može sam

Kapiten fudbalske selekcije Hrvatske Luka Modrić kaže da je ekipa pružila savršenu partiju u pobedi nad Argentinom (3:0) i da Lionel Mesi ne može sam da igra protiv njih.

Hrvati su ostvarili jedan od najvećih trijumfa u istoriji pogocima Anta Rebića, Modrića i Ivana Rakitića i već posle dva kola prošli u osminu finala iz kvalitetne D grupe, pored još Nigerije i Islanda.

"Odigrali smo perfektno i zato smo ubedljivo pobedili Argentinu za plasman u drugi krug. Bili smo uvereni da možemo da upišemo tri boda, to smo pokazali na terenu. Morali smo da budemo na ovom nivou kako bismo slavili nad Argentinom", rekao je Modrić posle utakmice u Nižnjem Novgorodu.

Vezista Real Madrida nije hteo da otkiva mane Argentinaca, ali je bio jasan.

"Mesi ne može sve sam", rekao je Modrić, iako je Mesi bio "nevidljiv" na terenu.

09:10 - JEDNA PROMENA: Poznata startna postava Srbije za meč sa Švajcarskom

foto: Reuters

08:30 - DANAS IGRA SRBIJA!

Fudbalska reprezentacija Srbije večeras igra protiv Švajcarske u Kalinjingradu verovatno odlučujući meč za prolaz u osminu finala Svetskog prvenstva u Rusiji.

Srbija, nakon pobede nad Kostarikom (1:0), sa nova tri boda izborila bi nokaut fazu na Mundijalu posle tačno dve decenije, a prvi od osamostaljenja, čak i pre duela sa Brazilom.

Selektor Mladen Krstajić ističe atmosferu u ekipi i veruje da će njegovi igrači iskoristiti mane Švajcarske.

"Švajcarska je dosta dobro potkovana taktički, dugo igraju zajedno, selektor je dugo sa njima i to su važne stvari. Znamo njihove vrline, ali i mane. Dobro smo ih prostudirali, biće žestoko. Atmosfera je odlična. Imam drim tim u svlačionici", rekao je Krstajić, koji je tokom igračke karijere u dresu nacionalnog tima dao pobedonosni gol protiv Švajcarske u kvalifikacijama.

Kako je naglasio, ne zanimaju ga tenzije koje dižu švajcarski reprezentativci, rođeni na Kosmetu, pre svih Djerdan Šaćiri.

"Politika me uopšte ne zanima, došli smo da prezentujemo našu temlju na pravi način", rekao je on.

Srpski reprezentativac Nemanja Matić istakao je da su svi iz ekipe svesni činjenice da pobeda vodi u drugi krug.

"Imamo ispred sebe odličnu selekciju, oni će pokušati da nas ugroze i osvoje tri boda... Mi ih poštujemo, ali imamo kvalitet da ih savladamo. Čeka nas paklena utakmica", kaže vezista Mančester Junajteda.

Možda i najbolji opis značaja utakmice, najveće u poslednjih nekoliko godina za Srbiju, dao je odlični štoper "orlova" Duško Tošića rečima "Kad ako ne sad?".

Utakmica između Srbije i Švajacarske počinje u 20 sati, šest kasnije u odnosu na Brazil i Kostariku koji se sastaju u Sankt Peterburgu.

08:01 - Poštovani posetioci portala Kurir! Prethodni dan nam je doneo pregršt uzbuđenja na Mundijalu! Ako ste slučajno nešto propustili za vas smo pripremili pregled, a on se nalazi na samo jedan klik od vas!

08:00 - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti sa Svetskog prvenstva na jednom mestu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track