Najnovije vesti

SEDAM SNIMAKA KAO DOKAZ! SAMO ZA SRBIJU NE VAŽI VAR: FSS uputio žalbu FIFA zbog sudije Briha!
Foto: Filip Plavčić

ZVANIČNO

SEDAM SNIMAKA KAO DOKAZ! SAMO ZA SRBIJU NE VAŽI VAR: FSS uputio žalbu FIFA zbog sudije Briha!

Mundijal 2018
09:02h

FSS uputio je u subotu žalbu FIFA posle, kako se navodi, pristrasne arbitraže nemačkog sudije Feliksa Briha u meču 2. kola grupe E između Srbije i Švajcarske.

Naša Kuća fudbala je to potvrdila u saopštenju koje prenosimo u celosti:

"Brojni izveštaji vodećih svetskih medija, a posebno video snimci svih spornih situacija u toku meča, govore u prilog činjenici da je naša selekcija na toj utakmici teško oštećena.

Uz napomenu da nam je nejasno kako je nemački sudija uopšte mogao da bude delegiran da sudi utakmicu između Švajcarske i Srbije, kada je opštepoznato da je jedan od švajcarskih konfederalnih kantona nemački kanton. FIFA smo priložili sve dokaze koji jasno ukazuju na mnoge propuste.

Posle detaljne analize svih spornih detalja sa utakmice FIFA priloženo je sedam video snimaka koji jasno pokazuju tendenciju u presuđivanju sudije Briha na štetu naše reprezentacije.

Na priloženim snimcima jasno se vidi neujednačen kriterijum prilikom dodeljivanja žutih kartona, kada je većini naših ključnih igrača olako dodelio javne opomene, a da za iste ili slične situacije to nije činio na drugoj strani.

Najteži propust odnosi se na nedosuđivanje kaznenog udarca nad Mitrovićem pri rezultatu 1:1, koji je mogao da prelomi utakmicu u našu korist. Penal koji je ceo svet video, a samo Brih nije, morao je biti predmet VAR analize.

Na ovom Svetskom prvenstvu VAR tehnologija je korišćena na svim utakmicama i njene prednosti primenjene su u brojnim spornim situacijama. Pitamo se zbog čega je Srbija jedina reprezentacija na Svetskom prvenstvu na čiju štetu je sudija doneo doluku da ignoriše sporne situacije.

Ako se uzme u obzir činjenica da je postojala slična situacija i na meču sa Kostarikom, kao i činjenica da je za mnogo blaži prekršaj selekciji Hrvatske u meču protiv Nigerije dosuđen kazneni udarac, koji je potvrđen VAR-om, onda se opravdano postavlja pitanje da li je reč o dvostrukim standardima i da li se VAR sistem upotrebljava selektivno?", navodi se u saopštenju Fudbalskog saveza Srbije.

Kurir sport/FSS

Foto:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja