ŠVAJCARCI BESNI I PREVARENI! Šaćiri slagao celu zemlju! Ovo je obećao pre 4 godine, pa udario šamar naciji! (FOTO)
Foto: Reuters

ne drži reč!

ŠVAJCARCI BESNI I PREVARENI! Šaćiri slagao celu zemlju! Ovo je obećao pre 4 godine, pa udario šamar naciji! (FOTO)

Mundijal 2018 -

Prestižni švajcarski list "Blik" koji je osudio Đerdana Šaćirija i Granita Džaku zbog pokazivanja simbola Velike Albanije na meču sa Srbijom, i okarakterisao istragu FIFA kao ispravnu, otkrio je genezu problema sa "orlom od prstića", koji traje još od 2014. godine.

Naime, slični skandali desili su se i pre četiri godine, i to u dve situacije. Prvo je Granit Džaka na taj način slavio u dresu Menhengladbaha, a onda i Pajtim Kasami u dresu Olimpijakosa, čime je izazvao težak haos u Grčkoj.

To je izazvalo brigu u švajcarskom savezu. Sazvan je hitan sastanak. Njemu su prisustvovali predsednik saveza Peter Štadelman, generalni sekretar Aleks Mišer, selektor Vladimir Petković, njegov pomoćnik Antonio Manikone, kao i igrači Stefan Lihtštajner, Đerdan Šaćiri, Valon Behrami, Stiv fon Bergen i Gokan Inler.

foto: EPA

Tada je pao dogovor, koji se održao četiri godine - da se u dresu reprezentacije nikako ne sme pokazivati dvoglavi orao rukama. To je, piše Blik, obećao i Đerdan Šaćiri.

Oni su se dogovorili da u klubu svako slavi kako želi, ali u reprezentaciji se to ne sme dogoditi.

Šaćiri je prekršio obećanje, zaključuje Blik.

Da podsetimo, FIFA je pokrenula postupak posle Džake i Šaćirija, a kazne koje prete su suspenzije sa dva meča i novčana kazna od najmanje 5.000 franaka.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

ŠAĆIRI ODBIO DA PRIČA ZA NAŠE MEDIJE: Albanac neće da sluša pitanja na srpskom jeziku (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track