MUNDIJAL UŽIVO, 12. DAN: Španci se provukli, Ronaldo promašio penal
Foto: reuters

RUSIJA 2018

MUNDIJAL UŽIVO, 12. DAN: Španci se provukli, Ronaldo promašio penal

Mundijal 2018 -

Dobro došli na blog uživo!

U Rusiji se trenutno održava Svetsko prvenstvo u fudbalu, a Kurir je rešio da vas na najbolji način inforimiše o svim dešavanjima. I to iz minuta u minut!

U našem blogu uživo na jednom mestu će pronaći najnovije informacije, rezultate, najave, uključenja uživo iz Rusije, kao i brdo zanimljivosti koje prate najvažniju sporednu stvar na svetu.

Dobro došli na Kurir sport!

DANAS NA PROGRAMU

GRUPA A:

16.00 Saudijska Arabija - Egipat

16.00 Urugvaj - Rusija

GRUPA B

20.00 Iran - Portugal

20.00 Španija - Maroko

23:45 - Poštovani čitaoci, bilo je to sve što smo vam pripremili za današnji blog posvećen Svetskom prvenstvu u Rusiji. Čitamo se sutra! Laku noć!

23:17 - SVETSKI SKANDAL NA MUNDIJALU! Opet se pokVARio! Tehnologija rekla crveni karton za Ronalda, sudija pokazao žuti!

22:45 - Isko: Sledi trenutak istine za Španiju

Fudbaler reprezentacije Španije Isko rekao je danas da je zadovoljan prvim mestom u grupi i da za njegovu ekipu sledi "trenutak istine".

"Sve u svemu, zadovoljan sam. Srećan sam što smo prvi u grupi, što smo od početka i želeli", rekao je Isko posle utakmice.

Španija je igrala 2:2 sa Marokom i zauzela prvo mesto u Grupi B na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

"Sada je trenutak istine i imam potpunu veru u svoj tim. Još ništa nismo uradili i biće veoma teško", kazao je Isko.

Protivnik Španiji u osmini finala svetskog šampionata biće domaćin Rusija.

22:13 - Kvaresma: Ostvarili smo cilj

Portugalski fudbaler Rikardo Kvaresma rekao je danas da je njegova ekipa ostvarila cilj u utakmici sa Iranom.

"Mislim da smo uradili dobar posao. Ostvarili smo svoj cilj i već sad moramo da razmišljamo o nastavku. Moramo da nastavimo sa istim načinom razmišljanja", rekao je Kvaresma posle utakmice.

Portugal je posle remija 1:1 sa Iranom kao drugoplasirani tim iz Grupe B prošao u osminu finala, gde će mu protivnik biti Urugvaj.

"Znamo da će biti teško protiv Urugvaja. Oni su veliki tim sa velikim igračima, ali najvažnija stvar je da se oporavimo i budemo spremni za taj duel", kazao je Kvaresma.

Utakmica izmedju Portugala i Urugvaja u osmini finala Svetskog prvenstva u Rusiji igraće se 30. juna u Sočiju

21:45 - NEVIĐENA LUDNICA U GRUPI B: VAR odlučivao u sudijskoj nadoknadi! Španija i Portugal se provukli u osminu finala

19:45 - OJ KOSOVO, KOSOVO GRMI U MOSKVI: Srpski navijači stigli u prestonicu Rusije

19:26 - URUGVAJCI PREGAZILI RUSE ZA PRVO MESTO U GRUPI: Saudijci slavili golom u poslednjoj sekundi meča, Salah dao gol pa spakovao kofere

19:12 - Selektor Rusije: Nismo psihički pali pred nastavak takmičenja

Selektor fudbalske reprezentacije Rusije Stanislav Čerčesov rekao je danas da njegova ekipa nije psihički posrnula posle današnjeg ubedljivog poraza od Urugvaja.

"Psihološki smo dobro spremni za naredne utakmice. Verujem da ćemo doći do zaključaka posle ovoga", rekao je Čerčesov posle utakmice u Samari.

Rusija je izgubila od Urugvaja sa 3:0 u poslednjem kolu Grupe A Svetskog prvenstva i završila je na drugom mestu.

Protivnika u osmini finala dobiće posle večerašnjih duela Grupe B.

18:51 - Saudijci ponosni zbog pobede nad Egiptom

Fudbaleri reprezentacije Saudijske Arabije rekli su da su ponosni zbog današnje pobede nad Egiptom na Svetskom prvenstvu.

"Obezbedili smo tri boda za istoriju saudijskog tima. Odlično smo igrali i uspeli da pobedimo. Zaustavili smo ozbiljnu pretnju Mohameda Salaha i njegovih saigrača", rekao je kapiten ekipe Osama Havsavi posle utakmice.

Saudijska Arabija je pobedila Egipat u Volgogradu sa 2:1 u poslednjem kolu Grupe A svetskog šampionata u Rusiji.

Salem Aldavsari je kazao da je utakmica sa Egiptom bila velika.

"Ušli smo u istoriju sa ovom časnom pobedom. Nadali smo se plasmanu dalje, ali prva utakmica nije ispunila očekivanja, dok u drugoj nismo zaslužili da izgubimo", kazao je Aldavsari On je bio strelac pobedonosnog gola u petom minutu nadoknade, za koji je istakao da je veoma ponosan.

18:37 - Luis Suares: Promenili smo stav, uspelo je

Urugvajski fudbaler Luis Suares rekao je da je njegova reprezentacija promenila stav na današnjoj utakmici sa Rusijom, što joj je donelo ubedljivu pobedu nad domaćinom.

"Bili smo previše napeti u prve dve utakmice i nismo želeli da napravimo bilo kakvu grešku koja bi nas koštala poraza. Jedna greška može da bude veoma skupa. Izašli smo na teren sa drugačijim stavom i to nas je učinilo boljim, što se videlo na terenu", rekao je Suares posle utakmice u Samari.

Urugvaj je pobedio domaćina Rusiju sa 3:0 i zauzeo prvo mesto u Grupi A na Svetskom prvenstvu.

"Ovo je očigledno ono što smo želeli, želeli smo da rastemo kako odmiče Svetsko prvenstvo i pošto smo dve utakmice dobili sa 1:0, ovo je još bolje. Želeli smo da igramo na isti način kao ranije", kazao je Suares.

"Zadovoljan sam i na ličnom nivou. Kao tim nastavljamo da pišemo istoriju", rekao je Suares i pohvalio navijače svoje zemlje na podršci koju su pružili timu u Samari.

Protivnik Urugvaja u osmini finala Svetskog prvenstva biće poznat večeras, kada će se igrati utakmice trećeg kola Grupe B.

17:02 - Obi Mikel će igrati sa gipsom protiv Argentine

Kapiten fudbalera Nigerije Džon Obi Mikel igraće sa rukom u gipsu protiv Argentine u poslednjem kolu grupne faze Svetskog prvenstva.

Mikel je slomio levu ruku na utakmici sa Islandom, ali će biti u timu.

Selektor Gernot Ror je rekao da će vezni red Nigerije morati da bude u svom najboljem izdanju ako ekipa želi pobedu.

Nigerija je izgubila od Hrvatske, a potom je pobedila Island u Grupi D.

Pobeda nad Argentinom obezbedila bi joj plasman u nok aut fazu Svetskog prventva u Rusiji.

16:33 - Pogba priznao: Imao sam problema sa Murinjom

Fudbaler Mančester junajteda Pol Pogba rekao je danas da je prošle sezone imao malih problema s trenerom tog kluba Žozeom Murinjom.

Pogba nije imao veliku minutažu kod Murinja, mediji su navodili njihove nesuglasice, zbog čega se spekulisalo da će francuski napadač napustiti Old Traford.

"Bilo je bolje nego prethodne sezone. To je bilo iskustvo. Imao sam malih problema sa Murinjom, ali je na kraju sve bilo u redu. Kada si rezerva, to ti pomaže da sazriš. To moram da prihvatim", rekao je Pogba, preneo je Skaj.

Pogba je u avgustu 2016. godine iz Juventusa prešao u Junajted za tada rekordan transfer od 93,25 miliona funti.

Samo četvorica igrača imala su više asistencija od Pogbe prošle sezone u Premijer ligi. On je imao 10.

Postigao je šest golova u prvenstvu, a Junajted je sezonu završio na drugom mestu, sa 19 bodova zaostatka za gradskim rivalom Sitijem.

16:05 - RAZILSKI NAPADAČ PAMTI SRBE PO ZLU: Gabrijel Žesus se nerado seća finala sa Orlićima

15:56 - Početak raspleta u Grupi A! Uskoro počinju Rusija - Urugvaj i Saudijska Arabija - Egipat

15:39 - Peru se bez Farfana oprašta od Mundijala

Najbolji peruanski fudbaler Džeferson Farfan zbog povrede neće biti u timu za duel sa Australijom u poslednjem meču C grupe.

Hitri napadač Lokomotive iz Moskve povredio se na treningu kada se sudario sa saigračem i završio u bolnici sa povredama glave, potvrdio je selektor reprezezentacije Rikardo Gareka.

"Nekoliko minuta nije imao svest, ali je dobio svu neophodnu pomoć. Bio je uplašen, sada je sve u redu. Ipak, neće igrati protiv Australije", rekao je Gareka na konferenciji za medije pred utakmicu.

Izostanak 33-godišnjeg fudbalera neće puno uticati na Peru jer je ranije izgubio sve šanse da prođe dalje zbog minimalnih poraza od Danske i Francuske.

Utakmica između Perua i Australije, kojoj je neophodan trijumf uz poraz Danske za osminu finala, igra se sutra od 16 sati u Sočiju.

15:24 - Rudi najverovatnije propušta utakmicu s Južnom Korejom

Nemački fudbalski reprezentativac Sebastijan Rudi podvrgnut je operaciji nosa i najverovatnije će propustiti predstojeću utakmicu s Južnom Korejom na Svetskom prvenstvu, rekao je danas pomoćni trener Markus Sorg.

"Sebastijan Rudi je juče podvrgnut operaciji nosa i moramo da budemo spremni na njegov eventualni izostanak. Ako bude postojala mogućnost da igra sa zaštitnom maskom, svakako ćemo je razmotriti", rekao je Sorg.

Rudi je slomio nos u utakmici protiv Švedske u kojoj je Nemačka pobedila sa 2:1, čime je ostala u igri za plasman u osminu finala.

Pomoćni trener aktuelnog svetskog prvaka dodao je da se Mats Humels oporavio i da će biti spreman za utakmicu protiv Južne Koreje, u sredu od 20 časova.

Nemačka je loše počela turnir u Rusiji, pošto je izgubila od Meksika sa 0:1. Ekipa Joahima Leva je golom Tonija Krosa u nadoknadi vremena pobedila Švedsku i potrebna joj je pobeda protiv Južne Koreje sa najmanje dva gola razlike kako bi se sigurno plasirala u osminu finala, bez obzira na ishod utakmice Meksiko-Švedska.

Nemačka pokušava da izbegne eliminaciju u prvoj fazi Svetskog prvenstva prvi put od 1938. godine.

U Grupi F Meksiko je prvi sa šest bodova, a po tri imaju Nemačka i Švedska. Južna Koreja je bez bodova.

14.45 - Juventus odustaje od Sergeja zbog Golovina

Šampion Italije Juventus odustao je od dovođenja srpskog reprezentativca iz Lacija Sergeja Milinković-Savića jer je preskup, pa se u poptunosti okrenuo transferu Aleksandra Golovina iz moskovskog CSKA, prenosi "Goal.com''.

Klub iz Torina sklopio je dogovor sa igračem po kome će zarađivati tri miliona evra godišnje, dok CSKA zahteva obestećenje od 29 miliona evra, što je za devet manje od onoga što je Juventus ponudio. "Stara dama'' je tako odustala od srpskog reprezentativca Sergeja Milinković-Savića jer je prethodno dovela Emrea Džana iz Liverpula, a u veznom redu imaju još Miralema Pjanića, Samija Kediru, Bleza Matuidija i Rodriga Bentakura. Golovin je pažnju na sebe skrenuo odličnim igrama u prva dva kola Mundijala i jedan je od najzaslužnijih za plasman u osminu finala i dve pobede reprezentacije Rusije.

sergej milinković-savić
sergej milinković-savićfoto: Dado Đilas

14.19 - Meksiko nije siguran učesnik osmine finala ni sa dve pobede iz prve dve utakmice Od sedam ekipa koje su na Svetskom fudbalskom prvenstvu u Rusiji pobedile u prva dva kola, šest je prošlo dalje, ali ne i Meksiko, koji plasman u osminu finala mora da obezbedi u poslednjem kolu. Fudbaleri Meksika su u prvom kolu pobedili aktuelne svetske prvake Nemačku sa 1:0, a u drugom kolu Južnu Koreju sa 2:1, ali mu tih šest bodova iz prve dve utakmice nije dovoljno za sedmo uzastopno učešće u osmini finala Mundijala. Meksiko ima šest bodova na tabeli Grupe F, Nemačka i Švedska po tri, dok je Južna Koreja bez bodova.

Meksiko će u sredu od 16 časova igrati protiv Švedske, a Nemačka u isto vreme protiv Južne Koreje. Golman meksičke reprezentacije Giljermo Očoa rekao je da se ne bavi brojkama uoči utakmice sa Švedskom. Švedska nije igrala u drugoj fazi Mundijala od 2006. godine. U slučaju istog broja bodova i iste gol razlike bolji na tabeli odlučiće se na osnovu fer plej liste, odnosno broja žutih i crvenih kartona.

KAPITEN ŠVAJCARSKE SE PRIDRUŽIO ALBANCIMA U PROVOKACIJAMA: Evo kako je čovek koji obožava Švajcarsku postao jedan od najomraženijih u svojoj zemlji! (FOTO)

Više o tome pročitajte na OVOM LINKU

kapiten švajcarske stean linštajner i đerdan šaćiri
kapiten švajcarske stean linštajner i đerdan šaćirifoto: EPA/LAURENT GILLIERON

13.08 - Mikel igra povređen protiv Argentine Kapiten fudbalske reprezentacije Nigerije Dzon Obi Mikel, uprkos povredi, igraće protiv Argentine odlučujuću utakmicu za prolaz u nokaut fazu Mundijala, potvrdio je selektor Gernot Ror. Vezista kineske Tjanđin Tede doživeo je povredu šake u pobedi afričke selekcije protiv Islanda (2:0), ali bez obzira na tešku situaciju izaći će na teren da pomogne "super-orlovima". "Mikel je doživeo povredu šake, ali nas medicinski tim je uradio sve kako bi ga oporavio i biće spreman za utakmicu protiv Argentine'', rekao je Ror.Utakmica između Nigerije i Argentine igra se sutra od 20 sati na stadionu u Sankt Peterburgu. U D grupi vodi Hrvatska sa šest bodova, Nigerija ima tri, dok Island i Argentina imaju po jedan.

10.26 - Iranski navijači pravili buku ispred hotela portugalske reprezentacije Navijači iranske reprezentacije noćas su pravili buku ispred hotela u kome su smešteni fudbaleri Portugala, uoči odlučujuće utakmice u Grupi B na Svetskom prvenstvu. Portugalska TV RTP emitovala je snimak najveće zvezde Portugala Kristijana Ronalda kako na prozoru rukama gestikulira ka iranskim navijačima i poziva ih da prekinu buku. Iran i Portugal igraju večeras od 20 časova u Saransku, utakmicu trećeg kola Grupe B na Svetskom prvenstvu. Iran može da prodje dalje samo ako pobedi evropske šampione. Navijači su na društvenim mrežama postavili fotografije ispred hotela i poruke da su pokušali da uznemire Portugalce kako bi iranska reprezentacija imala veće šanse da pobedi. Portugalu je za prolaz u osminu finala dovoljan i bod, ali želi pobedu kako bi osvojio prvo mesto u grupi ispred Španije.Španija večeras od 20 igra protiv Maroka, koji nije osvojio nijedan bod.

10.13 - Maskerano: Mesi je frustriran, želi da pokaže drugo lice Najbolji argentinski fudbaler Lionel Mesi frustriran je zbog očajnih rezultata reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Rusiji, izjavio je njegov saigrač Havijer Maskerano. Argentinci posle dva kola D grupe imaju samo jedan bod, nakon remija sa Islandom (1:1) i ubedljivog poraza od Hrvatske (3:0), a Mesi čak i promašen penal protiv "ribara", uz "nevidljivu" partiju sa "kockastima".

"Leo je dobro, ali kada ekipi ne ide onako kako želiš, moraš da budeš frustriran. Svi smo ljudi, takva osećanja su normalna i očajnički želi da okrene situaciju. Mesi hoće da pokaže svetu drugačije lice", rekao je Maskerano na konferenciji za medije. Zvezda Barselone i čiva ekipa, po ko zna koji put, našli su se na udaru argentinske javnosti zbog neočekivanih igara i rezultata, pa čak postoji mogućnost da im ni pobeda neće odgovarati nad Nigerijom jer Island ima bolju gol razliku, uz eventualni trijumf nad Hrvatskom. Hrvati su najavili rezervni sastav za Island u sutrašnjem duelu u Rostovu od 20 sati, dok se istovremeno sastaju Argentina i Nigerija u Sankt Peterburgu.

lionel mesi
lionel mesifoto: Reuters

Pekerman: Falkao je simbol Kolumbije, bili smo kao jedan

Selektor Kolumbije Hoze Pekerman rekao je da je jedinstvo fudbalera te reprezentacije dovela do toga da ekipa bude u dobroj poziciji na Svetskom prvenstvu. "Igrali smo pod pritiskom da moramo da pobedimo. Nije bilo prostora za greške. Bili smo kao jedan. Sada smo u dobroj poziciji na ovom prvenstvu", rekao je Pekerman posle utakmice sa Poljskom.Kolumbija je pobedila Poljsku sa 3:0 i u poslednjem kolu protiv Senegala će imati priliku da obezbedi plasman u osminu finala Svetskog prvenstva. "Moramo da shvatimo šta je fudbal, šta su takmičenja. Jednostavno da zaboravimo kakve predrasude imamo. Moji igrači su samokritični, ambiciozni su", kazao je selektor kolumbijskog tima. Posebno pohvalno je govorio o strelcu prvog gola Radamelu Falkau. "Falkao je simbol nacionalnog tima, simbol kolubijskog fudbala. Uvek se nadamo da će dati gol, a on je sposoban za tako nešto. Njegov gol je bio ekstremno važan, ne samo zbog utakmice sa Poljskom, već i one naredne", kazao je Pekerman.

09:04 - Prvi het-trik Harija Kejna na Mundijalima

Engleski reprezentativac je prvi put u svojoj karijeri postigao tri gola na jednoj utakmici na Svetskom prvenstvu. Kejn je na zvaničnom tviter nalogu napisao da mu je ovo 'prvi put' i nagovestio da će ih biti još... A da li u Rusiji, ili na nekom od narednih prvenstava pokazaće vreme...

08.02 - DOBRE VESTI OD SAMOG JUTRA :)

Matematika kaže da Srbija ne mora da pobedi Brazil da bi se plasirala u osminu finala. Ali... Evo mogućih scenarija kako Orlovi mogu do nokaut faze...

08:01 - Poštovani posetioci portala Kurir! Prethodni dan nam je doneo pregršt uzbuđenja na Mundijalu! Ako ste slučajno nešto propustili za vas smo pripremili pregled, a on se nalazi na samo jedan klik od vas!

08:00 - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti sa Svetskog prvenstva na jednom mestu.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Zvezda sprema transfer bombu. Ko je Argentinac kojeg dovode?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track