OGORČENI ČITALAC KURIRA IZ ŠVAJCARSKE OTVORIO DUŠU POSLE PALJENJA SRPSKE ZASTAVE: Evo šta je istina o ovdašnjem ratu Albanaca i Srba! (FOTO, VIDEO)
Foto: čitalac Kurira

INCIDENTI NA SVE STRANE

OGORČENI ČITALAC KURIRA IZ ŠVAJCARSKE OTVORIO DUŠU POSLE PALJENJA SRPSKE ZASTAVE: Evo šta je istina o ovdašnjem ratu Albanaca i Srba! (FOTO, VIDEO)

Mundijal 2018 -

Ogorčeni čitalac Kurira iz Švajcarske javio nam se posle objavljivanja vesti o cepanju i paljenju srpske zastave od strane Hrvata i Albanaca u Bilu u kantonu Bern.

"To se desilo u Bilu, ali se dešava i u Soloturnu, Cirihu, Bernu, Sent Galenu", kao iz topa ispaljuje Srbin rođen u Švajcarskoj, koji je želeo da ostane anoniman.

Albansko-hrvatsko divljaštvo u kafiću (na slici) dogodilo se posle utakmice na Svetskom prvenstvu u kojoj je Švajcarska pobedila Srbiju 2:1.

Podsetimo, Albanci iz reprezentacije Švajcarske, Granit Džaka i Đerdan Šaćiri, zapalili su vatru tokom meča provocirajući Srbe pokazivanjem dvoglavog orla, prilikom radovanja kod golova.

"Mi Srbi smo ove u Švajcarskoj narod drugog reda. Prihvate te samo ako se odrekneš srpstva", nastavlja čitalac Kurira u jednom dahu.

Sagovornik navodi da širom Švajcarske gotovo da nema reakcije na ovakve i slične incidente.

"Koliko god pratio ta dešavanja, samo sam jednom video da policajac reaguje. Bilo je to u Cirihu. Mislio je da mašu albanskom zastavom, pa je hteo da ih zaustavi, ali kada je shvatio da je zastava švajcarska, izvinio se i otišao".

Paljenja zastave nisu najteži incidenti koje su izazivali Švajcarci.

"U Lucernu su se okupili Srbi, a Albanci ih prebili. Tukli su i muško i žensko".

Tuča je bilo po Cirihu, Soloturnu i Lucernu.

"Bilo ih je svuda gde su Srbi izašli na ulice. Da nije bilo Albanaca, ne bi bilo ni tuča".

Na pitanje zašto toga nije bilo u švajcarskim medijima, ovaj Srbin odgovara:

"Neće da bacaju loše svetlo na Albance", a zatim u dahu nastavlja:

"Desilo se da Srbi pale zastavu tzv. Kosova, bilo je to u Cirihu, i to je odmah osvanulo u medijima, ali nikada neće objaviti kada Albanci prave takve incidente".

foto: čitalac Kurira

I sam je mnogo puta imao problema, kako kaže, samo zbog imena i prezimena.

"Albanci su jaki u grupama i svuda idu u grupi. Dolaze i u srpske klubove. To što Švajcarsku 'bije glas' da je tolerantna i sigurna, to nije istina. Budite sigurni da će Švajcarac uvek pre da pomogne Albancu nego Srbinu".

Svoju izjavu nastavlja da potkrepljuje primerima:

"Na primer, kada je uhapšen Ratko Mladić, to je ovde bila važna vest. I svi su slavili. Nije baš da su izlazili na ulice, ali se videlo da je svima drago, osim pravoslavcima koji ovde žive", zaključio je čitalac Kurira iz Švajcarske.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: čitalac Kurira)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Sramne ovacije u Švajcarskoj: Ubi, ubi Srbina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track