RODITELJI JUNAKA HRVATSKE ŽIVE NA SELU I STREPE PRED SVAKI MEČ Majka Boja: Ne mogu ja to da gledam! Kada on igra ja izađem napolje i šetam oko kuće
Foto: Reuters

otac gleda I NAVIJA

RODITELJI JUNAKA HRVATSKE ŽIVE NA SELU I STREPE PRED SVAKI MEČ Majka Boja: Ne mogu ja to da gledam! Kada on igra ja izađem napolje i šetam oko kuće

Mundijal 2018 -

Majka i otac junaka Hrvatske Danijela Subašića pre dve godine preselili su se na selo i odatle prate Mundijal u Rusiji.

"Neopisivo je bilo gledati utakmicu protiv Danske. Malo smo strepeli kad su bili penali, ali sve je dobro završilo. Sad ćemo dobiti Ruse i idemo u finale s Brazilom", rekao je Danijelov otac, pekar u penziji Jovo Subašić (63).

Za razliku od njega, supruga Boja (62) ne gleda Danijelove utakmice.

- Nema šanse, otkako se Danijel povredio kada je igrao za Hajduk, ne gledam njegove utakmice. Bilo je to protiv Zadra i posle toga ne gledam. Ne mogu. Kad je utakmica, šetam oko kuće - rekla je Danijelova majka Boja Subašić eksklutivno za 24sata.hr.

- Ponosni smo na našeg Danijela - dodali su mama i tata Subašić.

Jovo i Boja Subašić pre dve godine preselili su se iz Zadra na selo, u malo mesto Zagrad blizu Benkovca. Selo broji petnaestak kuća, a onu u kojoj zajedno s bakom žive ponosi roditelji hrvatskog golmana obnovio je baš Danijel.

Danijel je odrastao u Zadru s majkom, ocem i dva starija brata, Milanom i Oliverom. Živeli su u blizini igrališta Stanovi, u današnjoj Molatskoj ulici.

Kad je imao šest godina prvi je put otišao na trening.

- Nije Danijel odmah stao na gol. Tek kad je imao 10 godina igrali su neku utakmicu, golman se povredio i nisu imali drugog, a Danijel je trenera Miška Paunovića pitao - treneru, mogu li ja da stanem na gol? I kako je stao, tako je i ostao. Izrastao je do metar i 92 - ispričao nam je Jovo Subašić.

kurir.rs / 24sata.hr

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

ŠOKANTAN VIKEND U RUSIJI! KOLINDA VOLI FUDBALERE U GAĆICAMA! (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track