MUNDIJAL UŽIVO, 20. DAN: Švedska u četvrtfinalu! Englezi prošli dalje posle penala
Foto: EPA

KURIR U RUSIJI

MUNDIJAL UŽIVO, 20. DAN: Švedska u četvrtfinalu! Englezi prošli dalje posle penala

Mundijal 2018 -

Dobro došli na blog uživo!

U Rusiji se trenutno održava Svetsko prvenstvo u fudbalu, a Kurir je rešio da vas na najbolji način inforimiše o svim dešavanjima. I to iz minuta u minut!

U našem blogu uživo na jednom mestu će pronaći najnovije informacije, rezultate, najave, uključenja uživo iz Rusije, kao i brdo zanimljivosti koje prate najvažniju sporednu stvar na svetu.

Danas na programu:

16.00 Švedska - Švajcarska

20.00 Kolumbija - Engleska

23:58 - Poštovani čitaoci, bilo je to sve što smo vam pripremili za današnji blog posvećen Svetskom prvenstvu u Rusiji. Čitamo se sutra! Laku noć!

23:23 - Englezi prošli dalje posle boljeg izvođenja penala.

21:43 - Golman Hrvatske: Veći je izazov kada su svi protiv tebe

Fudbalski reprezentativac Hrvatske Danijel Subašić rekao je danas da njegovu ekipu čeka teška utakmica sa Rusijom. "Oni igraju kod kuće, valjda treba da nas napadnu. Mislim da imamo odgovore na to što nasčeka", rekao je Subašić na konferenciji za novinare.

Hrvatska će se 7. jula sastati sa domaćinom Rusijom u četvrtfinalu Svetskog prvenstva.

"Biće teška utakmica, dobra su ekipa. Igraju kvalitetno u bloku i brzo izlaze, a igraće pred svojim navijačima. Medjutim, biće veći izazov kada su svi protiv tebe", kazao je Subašić.

20:20 - Počela je poslednja utakmica osmine finala prvenstva sveta u Rusiji između Engleske i Kolumbije. Užio prenos pratite ovde.

20:06 - Selektor Švajcarske: Izuzetno smo razočarani Selektor fudbalske reprezentacije Švajcarske Vladimir Petković rekao je da je njegova ekipa razočarana današnjom eliminacijom sa Svetskog prvenstva.

"Izuzetno smo razočarani, ceo tim je. Očigledno je da smo želeli da učinimo više, ali čestitamo i švedskom timu jer je radio ono u čemu je dobar i što je bilo dovoljno da nas pobedi", rekao je Petković posle utakmice.

Švajcarska je poražena od Švedske sa 1:0 u osmini finala Svetskog prvenstva u Rusiji.

"Kada su dali gol postali su veoma čvrst orah. Trebalo je da budemo bolji, ali smo bili ispod svog nivoa i nedovoljno dobri da bismo pobedili. Pokušali smo poslednjih 15 minuta da igramo sa više emocija, ali to na kraju nije bilo dovoljno", kazao je Petković.

Švedska će u četvrtfinalu svetskog šampionata igrati sa pobednikom duela u kom će se sastati Kolumbija i Engleska.

20:00 - Počeo je poslednji meč osmine finala!

19:52 - Ovi ruski navijači su HIT

19:29 - Zanimljiva najava duela Kolumbija - Engleska iz ugla Kurirovog izveštača

19:20 - Kolumbijski i engleski navijači se spremaju za meč

19:17 - Forsberg: Krenu mi suze kada vidim šta smo uradili

Švedski fudbaler Emir Forsberg rekao je da je njegova reprezentacija ostvarila izuzetnu pobedu nad Švajcarskom.

"Mnogo mi znači što smo ponovo pobedili na ovako izuzetan način. Uopšte nismo dali Švajcarskoj mnogo šansi", rekao je Forsberg posle utakmice u Sankt Peterburgu.

Forsberg je bio strelac jedinog gola u pobedi nad Švajcarskom kojim se Švedska plasirala u četvrtfinale Svetskog prvenstva.

"Kada vidim šta smo uradili krenu mi suze i veoma sam ponosan. To što smo u četvrtfinalu je dokaz da nešto radimo veoma dobro", kazao je Forsberg.

Selektor reprezentacije Švedske Jane Anderson rekao je da nije zadovoljan postignutim, već da ekipa želi još više.

"Znamo da smo dobar tim i da smo zaslužili uspehe koje smo ostvarili. Ali, idemo dalje, ima još da se igra. Nismo zadovoljni onim što smo uradili, želimo pobedu i u sledećoj utakmici", rekao je Anderson.

Protivnik Švedskoj u četvrtfinalu šampionata biće pobednik duela izmedju Kolumbije i Engleske.

19:02 - Kosta počeo da trenira s ekipom, Marselo i dalje upitan

Brazilski fudbaler Daglas Kosta dobio je danas zeleno svetlo da se vrati treninzima nacionalnog tima nakon što se oporavio od povrede mišića.

Kosta je trenirao odvojeno od tima od povrede koju je zaradio na utakmici Svetskog prvenstva protiv Kostarike 22. juna.

On se danas vratio treninzima sa ekipom, dan pošto je Brazil obezbedio plasman u četvrfinale Mundijala pobedom nad Meksikom.

Marselo nije igrao meč osmine finala nakon što se povredio na početku utakmice protiv Srbije, i dalje je neizvesno da li će biti spreman za utakmicu četvrtfinala protiv Belgije.

17:58 - Švedska u četvrtfinalu!

16:52 - Bez golova na poluvremenu! Šveđani se ispromašivali...

16:00 - Počinje duel Švedska - Švajcarska!

15:12 - Problemi za Urugvaj: Kavani ne trenira, Suarez trpi bolove

Urugvajac Edinson Kavani propustio je trening reprezentacije u utorak, samo tri dana pred četvrtfinalni duel sa Francuskom. Kavani je povredio list leve noge tokom utakmice protiv Portugalije. Iako su timski lekari saopštili da povreda nije teže priroode, već da je reč o otoku, Matador je propustio trening i u utorak u Nižnjem Novgorodu.

Prethodno je igrač Pari Sen Žermena odradio trening u teretani, ali je bio jedini koji nije radio sa loptom na terenu.

Zato je neizvesno hoće li biti spreman za meč protiv Francuske koji je na programu već u petak.

Ono što je zabrinulo urugvajski tim je i bolna grimasa Luisa Suaresa, koji je prilikom jednog duela tokom treninga završio na travi. Fudbaler Barselone potom je osetio neprijatnost u desnoj nozi, zbog čega je izašao van terena. Ipak, do kraja treninga se činilo da nije reč ni o čemu ozbiljnom.

Četvrtfinalni duel između Francuske i Urugvaja igraće se upravo u Nižnjem Novgorodu, a počeće u 16 časova.

foto: Reuters

13:31 - Koji timovi će činiti poslednji četvrtfinalni par?

13:10 - Poljaci smenili selektora posle eliminacije sa SP

Fudbalski savez Poljske saopštio je danas da neće nastaviti saradnju sa selektorom Adamom Navalkom, posle eliminacije ekipe u grupnoj fazi Svetskog prvenstva u Rusiji. Savez je odlučio da ne produži ugovor sa selektorom, koji će taj posao obavljati do 30. jula. Urugvaj je u Grupi H pobedio Japan sa 1:0, a izgubio je od Senegala sa 1:2 i Kolumbije sa 0:3. Selektor je rekao da je odgovoran što ekipa nije ispunila očekivanja na Svetskom prvenstvu i priznao da nije obavio dobar posao prilikom odabira igrača. Navalka je preuzeo selekciju Poljske u novembru 2013. godine.

foto: AP

12.24 - Keisuke Honda se povukao iz reprezentacije Japana Japanski fudbaler Keisuke Honda završio je reprezentativnu karijeru, nakon eliminacije ekipe u osmini finala Svetskog prvenstva u Rusiji. Japan je sinoć izgubio od Belgije sa 3:2, uprkos tome što je do 52. minuta vodio sa 2:0, i završio učešće na Mundijalu. "Završio sam reprezentativnu karijeru, ali sam srećan pošto imamo mnogo mladih fudbalera koji će ispisati novu istoriju japanskog fudbala. Belgija je zaslužila pobedu, a mi smo dali sve od sebe, zahvalan sam saigračima", rekao je 32-godišnji Honda, preneli su ruski mediji. Honda je 2008. godine debitovao za reprezentaciju, odigrao je 98 utakmica i postigao 37 golova. "Ovo je moje poslednje Svetsko prvenstvo. To je realnost. Da budem iskren, želeo sam da odvedem ekipu u narednu rundu, ali nisam uspeo da obavim posao. Uradio sam sve što sam mogao. Najbolje što sam mogao", naveo je fudbaler meksičke Pačuke. Honda je postigao gol protiv Senegala u grupnoj fazi turnira u Rusiji. Tokom karijere igrao je za Nagoju, Venlo, CSKA iz Moskve i Milan, odakle je prošle godine prešao u Pačuku.

 Keisuke Honda
Keisuke Hondafoto: Reuters

12.10 - Kurtoa: Uplašio sam se... Golman Čelsija Kurtoa poručio je da Belgija bolje funkcioniše sa četiri odbrambena igrača, a ne sa tri. "Bio sam uplašen na 0:2, imali smo loše momente... Ipak, kada smo smanjili zaostatak verovao sam u preokret. Nismo odustajali i to nam se isplatilo", rekao je Kurtoa. Utakmica sa Japanom je veliko upozorenje za Belgiju, naglašava Kurtoa. "Brazil je odigrao kvalitetno protiv Meksika, to će biti težak meč i moramo dobro da se pripremimo. Sve je moguće u fudbalu, moramo puno da naučimo od teškog duela sa Japanom. Dobro je bilo jedino da smo pokazali karakter i volju", zaključio je Kurtoa. Utakmica između Belgije i Brazila igra se u petak u Kazanju.

kurtoa se plašio
kurtoa se plašiofoto: AP

12.06 - De Brujne: Ostala su tri meča

Belgijski fudbaler Kevin De Brujne i golman Tibo Kurtoa, nakon velikog preokreta protiv Japana (3:2) na Mundijalu, rekli su da je njihova ekipa pokazala koliko je otporna i da se nikada ne predaje, što je pravi put ka tituli prvaka sveta. Belgija je imala zaostatak od dva gola u drugom poluvremenu, pre nego što je u poslednjih 25 minuta preokrenula golovima Jana Vertongena, Maruana Felainija i Nasera Čadlija za plasman u četvrtfinale. "Gubili smo 2:0, ali smo nastavili da napadamo. Stvorili smo mnogo prilika, na kraju preokrenuli i pokazali koliko smo otporni. Ostala su još tri meča do kraja. Brazil? Hej, idemo na pobedu", samouveren je De Brujne u razgovoru za belgijske medije. Zvezda Mančester Sitija ističe da je Belgija primala golove na glup način i da takve greške ne smeju da se dešavaju.

11.47 - Bild: Lev ostaje selektor Nemačke Selektor Nemačke Joahim Lev ostaće na funkciji, uprkos debaklu te fudbalske reprezentacije i eliminacije u grupnoj fazi Svetskog prvenstva u Rusiji, na kome je branila titulu, preneo je danas Bild. Posle velikog neuspeha državnog tima, Fudbalski savez Nemačke odlučio je da zadrži selektora, koji je zatražio nekoliko slobodnih dana da sabere utiske. Lev je 2006. godine, posle Mundijala u Nemačkoj, preuzeo reprezentaciju sa kojom je na sva četiri velika takmičenja, osim u Rusiji, stizao do polufinala. On je 2014. godine osvojio titulu svetskog šampiona u Brazilu, pobedom u finalu protiv Argentine posle produžetaka (1:0). Na turniru u Rusiji, Nemačka je izgubila od Meksika (0:1) i Južne Koreje (0:2), a pobedila je Švedsku (2:1). Lev ima ugovor sa Savezom do 2022. godine.

joakim lev
joakim lev

11.31 - Osorio: Nejmarova gluma sramota za fudbal Selektor reprezentacije Meksika Huan Karlos Osorio, nakon eliminacije od Brazila u osmini finala Svetskog prvenstva, rekao je da Nejmar da Silva zbog svog ponašanja na terenu predstavlja "sramotu" za fudbal. Osorio je kritikovao Nejmara zbog incidenta kada je Migel Lajun slučajno nagazio najboljeg brazilskog igrača, a ovaj po njegovom mišljenju simulirao kako bi Meksiko ostao sa desetoricom na terenu. "To je sramota za fudbal. Protraćili smo puno vremena zbog jednog igrača. Takođe smo svoj stil igre izgubili u drugom poluvremenu zbog sudije. Ovo je veoma loš primer za svet fudbala", rekao je Osorio posle utakmice u Samari. On je, međutim, bio ponosan na svoje igrače, ali i dodao da se nada da će više meksičkih fudbalera preseliti u Evropu kako bi igrali jače utakmice i samim tim napredovali. "Igrali smo veoma balansiranu igru i mislim da to puno govori o nama i našem stilu. U svakom slučaju, mislim da treba da nastavimo da se razvijamo", zaključio je Osorio. Brazil je pobedio Meksiko 2:0 i prošao u četvrtfinale Mundijala, gde ga čeka Belgija.

1 / 7 Foto: Reuters

11.27 - Navijači Kolumbije se farbaju za meč sa Engleskom

Reporter Kurira uhvatio je na ulicama Moskve navijače Kolumbije koji se spremaju za duel osmine finala - oni su se farbali u boje svoje zemlje i uskoro će biti kompletno spremni za navijanje.

navijači kolumbije se farbaju
navijači kolumbije se farbajufoto: Kurir Sport/Dejan Ignjatović

11.26 - Vilijan želi u Barselonu Reprezentativac Brazila i fudbaler londonskog Čelsija Vilijan Borges izrazio je želju da pređe u Barselonu, prenosi "Mundo Deportivo''. Bočni napadač ima ugovor sa Čelsijem do 2020. godine, ali je klub iz Londona spreman da ga pusti za obestećenje od 80 miliona evra, navodi list koji je veoma dobro upućen u dešavanja na Nou Kampu. Sjajni fudbaler se trenutno nalazi na Mundijalu u Rusiji, gde je sa Brazilom izborio plasman u četvrtfinale i duel sa Belgijom. Vilijan je pre Čelsija nastupao za Korintijans, Šahtjor iz Donjecka i Anži iz Mahačkale. Ukoliko pređe u Barselonu u novom klubu sačekaće ga saigrači iz nacionalnog tima Felipe Kutinjo i Paulinjo.

vilijan
vilijanfoto: Reuters

10.28 - Za Rusiju navijaju i balerine Baljšoj teatra Fudbalska groznica nije zaobišla ni balerine čuvenog moskovskog Baljšoj teatra, piše britanski "Dejli telegraf" navodeći da se na društvenim mrežama pojavila slika balerina kako na mobilnom telefonu prate utakmicu Rusija-Spanija. Jedna od balerina napisala je da se izvođenje penala na toj utakmici, posle koje se inače Rusija plasirala u četvrtfinale Svetskog prevenstva, odvijalo baš pred probu predstave. Balerine su se neposredno pred izlaka na scenu okupile oko mobilnog telefona i pratile direktna prenos utakmice. Istovemeno, ruski kosmonauti Oleg Artemjev i Sergej Prokopjev, koji se nalaze na Medunarodnoj svemirskoj stanici, čestitali su ranije reprezentaciji Rusije ulazak u četvrtfinale.

10.20 - Juventus hoće Ronalda, ponudio mu 120 miliona evra Prvak Italije Juventus ozbiljno je zainteresovan za transfer najboljeg fudbalera sveta Kristijana Ronalda i već je počeo pregovore sa Real Madridom, prenosi Marka. Kako se navodi, Juventus nudi Ronaldu četvorogodišnji ugovor vredan ukupno 120 miliona evra, odnosno pet miliona po sezoni više nego što trenutno zarađuje u Madridu. Klub iz Torina želi da iskoristi nezadovoljstvo Ronalda primanjima u Realu i nesuglasice sa predsednikom Florentinom Perezom i spreman je da ispuni njegove finansijske uslove. Preostalo je samo da se dogovori sa Realom oko visine obeštećenja, ali se veruje da to neće predstavljati problem jer je Portugalac već ušao u 34. godinu. Ronaldo je često u prošlosti isticao da mu se sviđa i da navija za Juventus, za koga je imao samo reči hvale. Selekcija Portugala ispala je sa Mundijala u osmini finala, pa Ronaldo sada ima više vremena za razmišljanje gde da ide.

08.26 - Nišino: Imamo 2:0, ne menjam igrače! Hteli smo još neki gol

Selektor Japana Akira Nišino rekao je da je poraz od Belgije teško pao Japancima jer je znao da njegova ekipa može da parira evropskoj ekipi.

Belgijanci su pobedili Japan 3:2, pa će oni u četvrtfinale sa Brazilom, a Japanci idu kući. "Hteli smo da pobedimo. Tim nam je dovoljno jak i Belgiji smo mogli da pariramo. Imao sam na umu drugačije planove i počeli smo vrlo dobro, ali na kraju, baš na kraju, onako primljen gol nije ono što smo očekivali", rekao je Nišino posle meča. Pobedonosni gol Belgije je delo Nasera Čadlija u četvrtom minutu nadoknade nakon kontre otvorene iz japanskog kornera. "Vodili smo 2:0 i nisam hteo da menjam igrače, hteo sam da damo još neki gol, imali smo prilika. Donekle smo i kontrolisali loptu i utakmicu, ali je Belgija zaigrala mnogo bolje u trenutku kad je to morala da uradi. Hteli smo da slobodnim udarcem ili kornerom rešimo. Mislio sam i o produžecima, ali nisam očekivao neki super-kontranapad, a nisu ni igrači očekivali da će lopta za nekoliko sekundi biti na našoj polovini i da će to odlučiti meč", priznaje Nišino. Japan je do osmine finala u grupi sa Poljskom Kolumbijom i Senegalom, prošao ispred Senegalaca zahvaljujući manjem broju žutih kartona, ali se pokazao kao dostojan protivnik timu koji je možda najviše pokazaao do sada. "Pre četiri godine u Brazilu nismo prošli u drugu rundu i svi navijači su pamtili poraz od Kolumbije u trećoj utakmici. Poslednje četiri godine smo naporno trenirali i onda smo se suprotstavili Kolumbiji u prvoj utakmici (pobeda 2:1). Bili smo odlučni da se osvetimo. A pre osam godina, u osmini finala smo izgubili posle penala. I tada smo bili odlučni da prođemo dalje. Hteo sam drugačiji mentalitet za svoju ekipu od onih koje smo imali u prošlosti i mislim da smo ga dostigli. Ali ipak ima nešto što nedostaje, pa ćemo se za četiri godine to hteti da vratimo", istakao je selektor Japana.

akira nišino
akira nišinofoto: AP

08:01 - Poštovani posetioci portala Kurir! Prethodni dan nam je doneo pregršt uzbuđenja na Mundijalu! Ako ste slučajno nešto propustili za vas smo pripremili pregled, a on se nalazi na samo jedan klik od vas!

08:00 - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti sa Svetskog prvenstva na jednom mestu.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Partizanovih 11. Sa ovim timom crno beli počinju sezonu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track