SUBAŠIĆA RAZBILE EMOCIJE: Hrvatski golman se rasplakao zbog tragično nastradalog fudbalera (VIDEO)
Foto: Reuters

DETALJ IZ PROŠLOSTI

SUBAŠIĆA RAZBILE EMOCIJE: Hrvatski golman se rasplakao zbog tragično nastradalog fudbalera (VIDEO)

Mundijal 2018 -

Golman fudbalske reprezentacije Hrvatske Danije Subašić nije maogao sakriti suze, upitan o Hrvoju Ćustiću, nekadašnjem saigraču iz Zadra, koji mu je bio najbolji prijatelj, a poginuo je pre deset godina nakon što je u borbi za loptu glavom udario u betonski zid kraj terena

Hrvoje Ćustić bio je fudbaler Zadra a poginuo je pre deset godina, nekoliko dana pošto je glavom udario u betonsku ogradu na stadionu. Borio se za jednu loptu sa fudbalerom Cibalije Tomislavom Jurićem i u 2. minutu doživio smrtonosnu povredu glave.

Kako je Subašić zaplakao pogledajte na ovom snimku, na 12:26 pre kraja

Hrvoje je zaradio nagnječenje mozga i frakturu lobanje. Iste večeri hitno je operisan u zadarskoj bolnici, a prvi dani koje je proveo u indukovanoj komi upućivali su na oporavak. Međutim, stanje se pogoršalo 2. aprila praćeno povišenom temperaturom. Nastupila je moždana smrt, a sutradan ujutro Ćustić (25) je preminuo.

Bez najboljeg prijatelja iz detinjstva ostao je Danijel Subašić, današnja jedinica reprezentacije Hrvatske. Upravo je on ispucao loptu za koju se Hrvoje borio, a Suba se svog brata, kako ga zove, seti na svakoj utakmici, noseći majicu sa njegovim likom ispod dresa.

Ćustić je bio dete Zadra, gde je i rođen 21. oktobra 1983. godine. Kratko vreme u kadetskom uzrastu proveo je u Hajduku, iz kojega se vratio u matični klub. Kasnije je s Marijom Mandžukićem igrao u Zagrebu, potom nastupao za Međimurje, pa je usledio novi povratak kući u Zadar. Bio je i mladi hrvatski reprezentativac, uz Luku Modrića, Vedrana Ćorluku i Eduarda da Silvu.

Kao sećanje na Hrvoja ostaje i pesma ''Dvanaesti anđeo'', takođe pokojnog Zadranina Romea Santinija, oca fudbalera Ivana.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track