MUNDIJAL UŽIVO, 23. DAN: Francuska i Belgija prvi polufinalni par!
Foto: Reuters

KURIR U RUSIJI

MUNDIJAL UŽIVO, 23. DAN: Francuska i Belgija prvi polufinalni par!

Mundijal 2018 -

Dobro došli na blog uživo!

U Rusiji se trenutno održava Svetsko prvenstvo u fudbalu, a Kurir je rešio da vas na najbolji način inforimiše o svim dešavanjima. I to iz minuta u minut!

U našem blogu uživo na jednom mestu će pronaći najnovije informacije, rezultate, najave, uključenja uživo iz Rusije, kao i brdo zanimljivosti koje prate najvažniju sporednu stvar na svetu.

23:51 - Poštovani čitaoci, bilo je to sve što smo vam pripremili za današnji blog posvećen Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Čitamo se sutra! Laku noć!

23:25 - Martines: Igrači su učinili nešto posebno

Selektor fudbalske reprezentacije Belgije Roberto Martines rekao je večeras posle plasmana u polufinale Svetskog prvenstva da je izuzetno ponosan na svoje igreča, jer su, kako je ocenio "učinili nešto posebno".

"Brazil ima toliko toga u svom timu i u svakom trenutku mogu da reše situaciju, ali nisam ni na sekund pomislio da će moje igrači odustati. Večeras su uradili nešto posebno i verujem da su u Belgiji svi ponosni izuzetno ponosni na njih kao što sam ja", rekao je Martines.

Belgija se plasirala u polufinale Svetskog prvenstva, pošto je večeras u Kazanju sa 2:1 pobedila Brazil.

"Ovo je nešto najbolje, ostaće zauvek zapamćeno šta smo uradili i to treba da cenimo. Sada nam je potrebno da se u potpunosti fizički oporavimi i napravimo novi iskorak u polufinalu", rekao je on.

Belgija će u polufinalu Svetskog prvenstva 10. jula u Sankt Peterburgu igrati protiv Francuske koje je ranije danas sa 2:0 pobedila Urugvaj.

23:20 - Istorija ispisana u Rusiji!

22:57 - NIKOLA MILENKOVIĆ ZA KURIR: Poraz od Švajcarske i dalje boli!

22:41 - Makron dolazi da gleda Francusku na Mundijalu, Kremlj zadovoljan

Moskva pozdravlja odluku francuskog predsednika Emanuela Makronada poseti Rusiju zbog Svetskog prvenstva u fudbalu, citirala je RIA novosti današnju izjavu portparola Kremlja Dmitrija Peskova, prenosi Rojters.

Podseća se da je Makron prošlog meseca izjavio da će putovati u Rusiju zbog ovog turnira ukoliko Francuska dođe do polufinala.

Francuska reprezentacija to je i ostvarila ranije danas pobedom od 2:0 nad Urugvajem.

22:24 - Maestralni Mažić!

21:55 - Belgija u polufinalu! Pobedila Brazil 2:1!

20:50 - Belgijanci gaze Brazil, na poluvremenu - 2:0! Fernandinjo je dao autogol, a onda je golčinu postigao De Brujne.

19:48 - Dešam: Zaslužili smo pobedu

Selektor fudbalske reprezentacije Francuske Didije Dešam ocenio je danas da je njegova ekipa zasluženo pobedila Urugvaj i izborila plasman u polufinale Svetskog prvenstva.

"Mislim da smo zaslužili ovaj rezultat. Igrali smo protiv odlične selekcije Urugvaja, ali danas smo bili bolji od njih. Imam mladji tim, koji je ranije već igrao zajedno, ali današnji zahtevi su bili veći, jer je protivnik postjaoa sve bolji", rekao je Dešam.

Francuska se plasirala u polufinale Svetskog prvenstva, pošto je u Nižnjem Novgorodu sa 2:0 pobedila Urugvaj u četvrtfinalu.

"Želim da ispunjavam svoje ciljevi, kao i svi, ali ne gledam na njih iz lične perspektive. Ponosan sam na celokupnu ekipu koja je ove, kao i moj stručni štab koji je danas mnogo pomogao. Ovo ne radim za sebe, radim ovo za tim", rekao je Dešam.

Francuska će u polufinalu Mundijala igrati protiv boljeg iz duela izmedju Brazila i Belgije.

19:41 - Brazilac Ronaldo apelovao na sudije da zaštite Nejmara

Legendarni brazilski fudbaler Ronaldo apelovao je na sudije na Svetskom prvenstvu u Rusiji zaštite Nejmara.

On je govoreći za radio "Podcast One Sports Now" rekao da su kritike na račun Nejmara da je suviše teatralan tokom utakmica "glupe" i da ti koji pričaju "ne razumeju fudbal".

"Defanzivci su prema njemu veoma grubi i često startuju nedozvoljeno", rekao je Ronaldo koji je sa selekcijom Brazila osvojio Svetsko prvenstvo 1994. i 2002. godine.

Tokom Mundijala u Rusiji Nejmar je često posle duela završavao na travi i na prvi pogled simulirao raznorazne povrede.

19:35 - Tabares: Sećamo se jako loše

Selektor fudbalske reprezentacije Urugvaja Oskar Tabares razočaran je današnjim porazom od Francuske i eliminacijom njegove ekipe sa Svetskog prvenstva.

"Za zemlju kao što je Urugvaj, posle eliminacije i poraza osećamo se jako loše, pogotovo kada u to uključimo i našu istoriju. Sada treba da uzdignemo glave i nastavimo dalje. Ima mnogo zemalja koje su u fudbalskoj eliti, a turnir su napustile ranije", rekao je Tabares.

Urugvaj je danas završio učešće na Mundijalu u Rusiji, pošto je u četvrtfinalu izgubio od Francuske sa 0:2.

"Samo oni koji ne rade ništa ne prave greške. Rekao sam igračima posle utakmice da mogu da budu veoma ponosni i da idu uzdignute glave. Nemam ništa loše da kažem o njima... Kao ni za golmana Musleru, koji je primio onakav gol, koji se ne vidja često, ali on je do sada bio naš veoma bitan šraf", rekao je Tabares.

18:17 - Lorisu buba uletela u usta!

18:02 - Upoznao Maradonu, pa ga grlio i plakao!

17:53 - FRANCUSKA JE PRVI POLUFINALISTA!

foto: Reuters

17:37 - Sukob Behramija i Federera!

17:30 - Grizman je duplirao prednost svog tima! Francuska na korak od polufinala!

foto: Reuters

16:40 - Francuska vodi protiv Urugvaja! Strelac je Rafael Varan!

foto: Reuters

16:10 - Počeo prvi četvrtfinalni meč! Urugvaj bez Kavanija protiv moćne Francuske!

foto: Reuters

15:15 - Hrvatski fudbaleri poslali podršku zarobljenim dečacima u pećini Fudbalska reprezentacija Hrvatske, koja je trenutno na Svetskom prvenstvu u Rusiji, poslala je danas poruku podrške mladoj tajlandskoj fudbalskoj ekipi koja je zarobljena u pećini.

"Impresionirani smo hrabrošću i snagom koju su pokazali ti dečaci i njihov trener uprkos strašnim okolnostima u kojima su se našli. Takve situacije su veće od sporta, ali njihov sportski duh daće im snagu da se suoče sa ovim izazovom. Želimo da im pružimo našu podršku i ljubav, nadamo se da će momci i njihov trener uskoro biti sa svojim porodicama", navedeno je u saopštenju selekcije Hrvatske.

Dečaci uzrasta od 11 do 16 godina i njihov 25-godišnji trener nestali su kada su ih poplavne vode zarobile u pećini Tam Luang 23. juna. Svi su pronadjeni živi, a još traje akcija spasavanja.

14.37 - Rusi dodatno motivisani na Hrvatsku, Putin dao podršku Ruska fudbalska reprezentacija dobila je dodatni motiv da pobedi Hrvatsku u četvrtfinalu Mundijala u toj zemlji posle poziva i podrške predsednika Rusije Vladimira Putina. Selektor reprezentacije Stanislav Čerčesov otkrio je da ga Putin pozvao i poželeo timu sreću pred sutrašnji duel u Sočiju. "Podrška države nam je važna i igrači znaju to. Sada su još motivisaniji. Putin me je zvao nekoliko puta tokom Svetskog prvenstva, posebno posle utakmice sa Španijom (pobeda posle penala u osmini finala prim. aut)", rekao je Čerčesov, a prenosi agencija AP. Putin je bio na otvaranju Svetskog prvenstva na utakmici između Rusije i Saudijske Arabije (5:0) u Moskvi, posle nije dolazio na utakmice, ali je uživo reprezentaciju posmatrao premijer Dmitri Medvedev. Kremlj je ranije saopštio da Putin nema u planu da prisustvuje utakmici Rusije i Hrvatske koja počinje sutra u 20 sati na stadionu Fišt.

selekcija rusije
selekcija rusijefoto: Reuters

13.54 - Putin: SP je pomoglo da se sruše predrasude o Rusiji Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da je Svetsko fudbalsko prvenstvo pomoglo da se sruše predrasude o Rusiji i da je taj turnir pokazao da su svi dobrodošli u toj zemlji. Putin je danas organizovao prijem u Kremlju za predsednika Medjunarodne fudbalske federacije (Fifa) Djanija Infantina i velikane svetskog fudbala medju kojima su Marko van Basten, Lotar Mateus i Dijego Forlan. "Ljudi su videli da je Rusija gostoljubiva zemlja i da su svi dobrodošli", rekao je Putin. On je dodao da su se mnoge negativne predrasude o Rusiji "jednostavno srušile" tokom turnira. Predsednik Fife Đani Infantino rekao je da su se "svi zaljubili u Rusiju" i da je turnir dobro organizovan. "Ovde smo već neko vreme i otkrili smo zemlju koju ne poznajemo. Kada smo došli ovde i videli ljude na ulicama i neverovatnu lepotu Moskve... To pokazuje da svi strahovi koje su neki pokušavali da unesu vezano za Mundijal, ne samo da se nisu ostvarili već je sve potpuno suprotno", rekao je Infantino i kao primer naveo "nasmejane policajce na Crvenom trgu". "Ovo je nova slika Rusije i osećam se kao dete u prodavnici igračaka", dodao je predsednik Fife. Svetsko prvenstvo održava se u Rusiji posle godina visokih tenizija izmedju te zemlje i Zapada. Nevladine organizacije pozvale su na bojkot Mundijala u Rusiji, zbog navodnog nepoštovanja ljudskih prava u toj zemlji.

vladimir putin
vladimir putinfoto: Reuters

13.40 - Nemci zbog Erdogana razmišljaju da izbace Ozila i Gundogana Fudbalska reprezentacija Nemačke bi trebalo da razmisli o odluci da skloni iz ekipe Mesuta Ozila i Ilkaja Gundogana nakon fotografije sa predsednikom Turske Tajipom Erdoganom, izjavio je tim menadzer "elfa" Oliver Birhof. Fudbaleri turskog porekla, koji su dali veliki doprinos reprezntaciji na putu ka tituli prvaka sveta 2014, dobili su mnogo kritika zbog objavljene slike sa Erdoganom samo mesec dana pred početak Mundijala u Rusiji. "Do sad nikada nismo morali da prisiljavamo reprezentativce da nešto učine, ali smo uvek pokušavali da ih ubedimo", rekao je Birhof za nemački De Velt. Gundogan je odmah posle slike izjavio da nije imao nameru da stvara politički problem, dok se Ozil nije oglašavao. Zato je više na udaru Ozil, što je posebno izraženo posle lošeg nastupa u Rusiji. "Mislim da je činjenica da Gundogan i Ozil snimnjenom fotografijom nisu uznemirili tim, ali debata je u toku", rekao je bivši reprezentativac Nemačke, a sada sa odgovornom ulogom u timu koji je na Svetskom prvenstvu u Rusiji ispao u prvoj fazi prvi put posle osam decenija. Političari u Nemačkoj bili su ljuti zbog fotografije turskog predsednika Erdogana, baš u trenutku političke kampanje, sa dvojicom nemačkih reprezentativaca, kao i veliki deo javnosti u toj zemlji.

13.24 - Kapiten Švedske postao otac dan pre četvrtfinala sa Engleskom Kapiten fudbalske reprezentacije Švedske Andreas Grankvist danas je ponovo postao otac, dan pre nego što će igrati četvrtfinale Svetskog prvenstva protiv Engleske. Njegova supruga Sofi objavila je na svom Instagram profilu sliku ćerke koju je rodila u petak pola sata posle ponoći. "I ona je stigla i učinila naš život potpunim, beba Mika, konačno", napisala je ona u opisu slike.

Grankvist ima "dozvolu" supruge da ostane na turniru u Rusiji. Njihova beba je trebalo da se rodi u junu, a zatim su je očekivali i u utorak na dan kada je Švedska pobedila Švajcarsku u osmini finala. Utakmica četvrtfinala izmedju Švedske i Engleske igra se sutra u Samari od 16 časova.

12.36 - ZAGREVANJE ZA BELGIJU! Brazilski navijači okupirali Rusiju!

Fudbaleri Brazila imaće sjajnu podršku svojih navijača na meču protiv selekcije Belgije u derbiju četvrtfinala Svetskog prvenstva u Rusiji. Selesao na ovom šampionatu imaju sjajnu podršku svojih navijača. Brazilci su okupirali čitavu Rusiju. Iako se meč igra na Kazanj areni, centar Moskve je danas obojen u žuto-zeleno... Navijači u dresovima Brazila prave šou u glavnom gradu Rusije.

11.36 - FIFA ponovo novčano kaznila FS Hrvatske Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) kaznila je Fudbalski savez Hrvatske sa 70.000 švajcarskih franaka zbog povrede marketinških prava za vreme utakmice sa Danskom, u osmini finala Svetskog prvenstva. Kako je prenela Hina, Hrvatska je za vreme utakmice koristila piće neovlašćenog proizvodjača, a Fifa je dala ekskluzivna prava samo jednoj kompaniji čiji se proizvodi mogu videti na utakmicama. To je druga novčana kazna hrvatskom savezu za vreme Svetskog prvenstva u Rusiji. Posle utakmice sa Argentinom, Savez je kažnjen sa 13.000 švajcarskih franaka zbog učešća hrvatskih navijača u tuči i ubacivanja predmeta u teren. Fifa je upozorila golmana reprezentacije Hrvatske Danijela Subašića, pošto je ispod dresa nosio majicu sa likom preminulog hrvatskog fudbalera Hrvoja Ćustića. Prema Fifi, Subašić je prekršio pravilo kojim se zabranjuje prikazivanje ličnih poruka na sportskoj opremi.

10.53 - Šveđani: Engleska nas ne poštuje, misle da su u polufinalu Fudbalska reprezentacija Engleske ne respektuje nas dovoljno, ističu iz švedske selekcije pred duel u četvrtfinalu Mundijala u Rusiji. Šveđani su jedno od najprijatnijih iznenađenja na Svetskom prvenstvu, nakon što su završili kao prvi u F grupi sa Nemačkom, Meksikom i Južnom Korejom dobru partiju pružili su i u pobedi nad Švajcarskom (1:0) u osmini finala, pa pomoćni trener Peter Vetergren poručuje da imaju puno samopouzdanja. "Ne mislim da nas poštuju u Engleskoj. Javnost ne veruje da ćemo pobediti, pritisak je na Englezima" dodao je Vetergren, a prenosi Skaj. Reprezentativac Švedske Sebastijan Larson izjavio je da oseća da svi u Engleskoj unapred vide svoje igrače u polufinalu. "Mi smo mlad tim, imamo dobrog selektora, igramo sa puno samopouzdanja. Atmosfera u timu je vesela i srećni smo zbog navijača", rekao je Larson. Švedska ima za cilj da prvi put posle 24 godine dođe do polufinala Svetskog prvenstva, kao što je to slučaj bio u SAD-u. Utakmica između Švedske i Engleske igra se sutra od 16 sati u Samari.

selekcija švedske
selekcija švedskefoto: Reuters

10.34 - Vardi istegao preponu, neizvestan za Švedsku Fudbalski reprezentativac Engleske Džejmi Vardi zbog povrede neizvestan je za duel protiv Švedske u četvrtfinalu Mundijala u Rusiji. Napadač Lestera istegao je preponu u prethodnom meču protiv Kolumbije (1:1, penalima 4:3) i zbog toga nije šutirao odlučujući penal za prolaz dalje, javlja Skaj Sport. Veliko pitanje je da li će Vardi odraditi poslednji trening ekipe pred Švedsku, kada će više biti poznato oko njegovog stanja. Utakmica između Engleske i Švedske igra se sutra od 16 sati na stadionu u Samari.

09.10 - Brazil bez povređenog Danila do kraja Mundijala Brazilski reprezentativac Danilo, ipak, je završio nastup na Mundijalu u Rusiji zbog povrede zgloba, potvrdio je Fudbalski savez te zemlje. Desni bek Mančester Sitija je odigrao samo 90 minuta na startu protiv Švajcarske (1:1), a onda propustio duele sa Kostarikom (2:0), Srbijom (2:0) i Meksikom (2:0). Verovalo se da će se oporaviti za završnicu turnira, ali je povreda ipak ozbiljnije prirode. "Danilo nije uspeo da se oporavi. Ostaće sa ekipom u Rusiji do kraja", saopštio je FS Brazila. Brazil je i pre Svetskog prvenstva dobio udarac na desnoj strani odbrane zbog povrede fudbalera Pari Sen Žermena Danija Alvesa, pa je zato pozvan Fagner iz Korintijansa. Upravo Fagner je dobio priliku da igra sve utakmice posle Švajcarske i očekuje se u startnoj postavi za večerašnji duel protiv Belgije u četvrtfinalu Mundijala.

08:01 - Poštovani posetioci portala Kurir! Prethodni dan nam je doneo pregršt uzbuđenja na Mundijalu! Ako ste slučajno nešto propustili za vas smo pripremili pregled, a on se nalazi na samo jedan klik od vas!

08:00 - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti sa Svetskog prvenstva na jednom mestu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track