EKSKLUZIVNO ZA KURIR IZ UŠĆA IGOR MATIĆ: Voleo bih da finale igraju Belgija - Engleska (KURIR TV)
Foto: Printscreen

MUNDIJAL 2018

EKSKLUZIVNO ZA KURIR IZ UŠĆA IGOR MATIĆ: Voleo bih da finale igraju Belgija - Engleska (KURIR TV)

Mundijal 2018 -

Gost emisije Doživi prvenstvo bio je legendarni fudbaler i kapiten Čukaričkog Igor Matić, koji je komentarisao dešavanja na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Počelo je od poslednjeg četvrtfinalnog duela Rusije i Hrvatske.

"Tvrda utakmica, Rusi su igrali na polukontre, kontre. Na mene je najbolji utisak ostavio Luka Modrić, koji gura Hrvatsku napred, pravi je mozak, lider tima. Hrvatska je kvalitetnija od Rusije, a njega nisu omele ni privatne nedaće koje je imao. Jeste veliki je pritisak, ali veliki igrači se tada rađaju. Rakitić je uz Modrića skrenuo pažnju na sebe, on jeste lider, a penal je izveo veoma sigurno", rekao je Matić.

Hrvatska se u borbi za finale sastaje sa Englezima?

"Englezi igraju atipičan fudbal za njih, počeli su da dominiraju kroz igru, to je novina. Svi igraju u Engleskoj i očigledno je da imaju sistem. To pokazuje da su i u uzrastu do 19 i 21 godine najbolji u Evropi."

Belgija?

"Nije iznenađenje. Ako pogledamo igrače i sistem koji su promenili to nije iznenađenje. De Brujne, Azar, Lukaku su protiv Brazila individualno odigrali vrhunski. Azar je odlično čuvao loptu, individualno je dobio svaki duel. Nezahvalno je prognozitati dalje. Belgija i Francuska su veoma slični i po timu i po stilu igre i razmišljanja. Ipak bih više voleo da prođe Belgija. I drugi par je teško predvideti, ali mala prednost Engleza može biti podatak da je Hrvatska dva puta igrala produžetke. Možda je realno da finale igraju Belgija i Engleska", rekao je Matić.

On je potom komentarisao i planove kluba sa Banovog brda u predstojećoj sezoni u Superligi Srbije.

Kurir sport

kurir.rs / espreso.co.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track