MUNDIJAL UŽIVO, 28. DAN: Hrvatska u finalu! Za Zlatnu boginju sa Francuskom
Foto: Reuters

KURIR U RUSIJI

MUNDIJAL UŽIVO, 28. DAN: Hrvatska u finalu! Za Zlatnu boginju sa Francuskom

Mundijal 2018 -

Dobro došli na blog uživo!

U Rusiji se trenutno održava Svetsko prvenstvo u fudbalu, a Kurir je rešio da vas na najbolji način inforimiše o svim dešavanjima. I to iz minuta u minut!

U našem blogu uživo na jednom mestu će pronaći najnovije informacije, rezultate, najave, uključenja uživo iz Rusije, kao i brdo zanimljivosti koje prate najvažniju sporednu stvar na svetu.

ANKETA: Za koga ćete navijati večeras?

00:00 - Poštovani čitaoci, bilo je to sve što smo vam pripremili za današnji blog posvećen Svetskom prvenstvu u Rusiji. Čitamo se sutra! Laku noć!

23:28 - ENGLEZI POBESNELI NA SUDIJU: Celo Ostrvo šeruje OVU FOTKU! Arbitar im je sada glavni krivac za poraz od Hrvata. Da li je sudija trebao da PONIŠTI GOL Perišića (FOTO)

23:16 - DALIĆ: VI MOMCI NISTE NORMALNI

23:05 - Mažić zbog Hrvata ne sudi finale?

22:55 - SLAVLJE NA PRIMORJU

22:50 - HRVAT CEPA ALBANSKU ZASTAVU!

23:40 - HRVATSKA U FINALU!

21:55 - Hrvatska - Engleska 1:1! Igraće se produžeci.

21:11 - Zvižduci za Vidu

20:50 - Ludnica u pabu!

20:38 - London je eksplodirao!

20:05 - Gol! Tripije dovodi Englesku u vođstvo!

20:00 - Utakmica u Moskvi je počela!

19:36 - Fifa: Kazne za Englesku i Urugvaj

Svetska fudbalska federacija (Fifa) kaznila je danas Englesku i Urugvaj sa ukupno 120.000 švajcarskih franaka zbog kršenja marketinških pravila tokom Svetskog prvenstva.

Fudbalski savez Engleske kažnjen je sa 70.000 švajcarskih franaka pošto je nekoliko igrača te selekcije tokom zagrevanja pred meč sa Švedskom na svojoj sportskoj opremi nosilo logo kompanija koje nisu sponzori Mundijal.

Urugvajski savez će morati da plati 50.000 švajcarskih franaka, jer je jedan igrač te selekcije nosio neodobreni brend čarapa na utakmici protiv Francuske.

Fifa je zbog istog prekršaja ranije kaznila i Švedsku sa 70.000 švajcarskih franaka.

19:25 - Nekada neprijatelji, a sada kao braća

19:06 - Sprema se ludnica!

18:57 - Poznati sastavi!

HRVATSKA: Subašić - Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinić - Brozović - Perišić, Rakitić, Modrić, Rebić - Mandžukić.

ENGLESKA: Pikford - Voker, Stouns, Megvajer - Tripije, Lingard, Henderson, Dele Ali, Jang - Sterling, Kejn

18:04 - Englezi prozvali Hrvate kao niko nikad pre

17:15 - Čirlidersice pale vatru

16:37 - Kakav šok za engleske navijače u Moskvi!

16:37 - Hrvatski fudbaleri će večeras imati sjajnu podršku!

foto: Kurir Sport/Dejan Ignjatović

15:54 - Englezi priredili spektakl na nebu!

15.03 - Kome li će pripasti?

"Zlatna boginja" izložena je u muzeju u Moskvi, a prvilači veliku pažnju turista širom sveta!

14.32 - Izvršni direktor dobio dozvolu FIFA da prisustvuje utakmici protiv Engleske Svetska fudbalska federacija (FIFA) dozvolila je visokom funkcioneru Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS) Damiru Vrbanoviću da gleda današnju polufinalnu utakmicu Svetskog prvenstva protiv Engleske iz VIP lože, iako je optužen za korupciju u slučaju transfera Luke Modrića. Izvršni direktor HNS je tokom četvrtfinalne utakmice Mundijala protiv Rusije utakmicu gledao iz istog reda kao i predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović i premijer Rusije Dmitrij Medvedev. Vrbanović je ostao na čelu HNS, iako je u junu u Hrvatskoj osudjen na tri godine zatvora zbog korupcije u slučaju "Modrić", a po pravilima Fife "zvaničnici nemaju pravo prisustva utakmicama "ukoliko su u prethodnih pet godina bili osudjivani za kriminalne radnje". FIFA je ipak odlučila da Vrbanoviću dozvoli gledanje danjašnje polufinalne utakmice u Moskvi, s obzirom na to da je podneo tužbu Višem sudu na presudu iz juna prošle godine, pa tako odluka nije konačna. Polufinale Svetskog prvenstva izmedju Hrvatske i Engleske igraće se večeras od 20.00 u Moskvi.a

13.28 - Liverpul dovodi Šaćirija za 17 miliona evra? Fudaler Stouka i reprezentativac Švajcarske Đerdan Šaćiri blizu je prelaska u Liverpul, prenose mediji na Ostrvu. Kako se navodi, menadžer kluba sa Enfilda Jirgen Klop spreman je da izdvoji 17 miliona evra za krilnog fudbalera i pojača ofanzivni deo tima. Šaćiri se trenutno nalazi na odmoru posle Svetskog prvenstva gde je nastupao za Švajcarsku i bio strelac pobednonosnog gola u pobedi protiv Srbije (2:1). Brzonogi fudbaler je za Stouk igrao na 84 utakmice i postigao 15 golova. Prethodno je nastupao za Inter iz Milana, Bajern iz Minhena i Bazel. Za reprezentaciju Švajcarske odigrao je 74 utakmice.

đerdan šaćiri
đerdan šaćirifoto: EPA/MARTIN DIVISEK

13.04 - Makron stiže na finale u Moskvu, možda se sastaje sa Putinom Ruski predsednik Vladimir Putin možda će razgovarati sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, koji će stići u Moskvu na finalnu utakmicu Svetskog fudbalskog prvenstva, javila je danas RIA Novosti pozivajući se na Kremlj. Ta utakmica, u kojoj reprezentacija Francuske treba da igra sa pobednikom susreta Engleska-Hrvatska, biće odigrana u Moskvi 15. jula. Makron je prosustvovao i polufinalnoj utakmici u Sankt Peterburgu, na kojoj je Francuska pobedila Belgiju sa 1:0.

12.10 - Pogba pobedu nad Belgijom posvetio tajlandskim dečacima Fudbaler Francuske reprezentacije Pol Pogba pobedu nad Belgijom (1:0) u polufinalu Svetskog prvenstva posvetio je spašenim dečacima iz pećine na Tajlandu. "Ova pobeda je za heroje dana, svaka čast dečaci, tako ste jaki", napisao je Pogba na Tviteru. Akciju spašavanja 12 dečaka i njihovog trenera iz pećine u Tajlandu koja je okončana u utorak pratio je ceo svet. Mladi fudbaleri i njihov trener su u pećini ostali zatvoreni pošto je voda prelila ulaz, a ukupno su u njoj ostali 18 dana. Tajlandski i međunarodni spasioci su uložili velike napore da se komplikovano spašavanje obavi, a tokom akcije je i jedan ronilac nastradao. Dečake je posle akcije spašavanja na finale Mundijala pozvala FIFA, ali će oni ostati u karantinu, jer se njihovo zdravstveno stanje pomno prati pošto su bili izloženi teškim uslovima u pećini.

pol pogba
pol pogbafoto: Reuters

11.44 - Proslava pobede Francuske završila neredima u Parizu Na hiljade ljudi izašlo je na ulice Pariza kako bi proslavilo pobedu francuske reprezentacije nad Belgijom na Svetskom prvenstvu u fudbalu, međutim proslava se završila sukobima sa policijom. Najveći sukobi izbili su na Šanze lizeu tokom ranih jutarnjih časova gde su navijači bacali kamenje na policajce i uništavali automobile, pa je policija bila primorana da upotrebi suzavac, preneo je BBC. Francuska reprezentacija sastaće se u finalu sa reprezentacijom Engelske ili Hrvatske u nedelju.

11.19 - Marez zvanično u Mančester Sitiju Alžirski fudbalski reprezentativac Rijad Marez zvanično je prešao u Mančester Siti iz Lestera za 60 miliona evra, saopšteno je na sajtu kluba. Marez je nakon što je prošao lekarske preglede, potpisao petogodišnji ugovor sa šampionom Engleske i zadužio opet dres sa brojem 26. Krilni napadač nije krijo oduševljenje nakon prelaska u Mančester Siti. "Gledanje iz daleka bilo je zadovoljstvo. Menadžer Gvardiola posvećen je napadačkom fudbalu, što je savršeno za mene. Igre Sitija prošle sezone bile su izvanredne i želeo sam da budem deo toga. Mislim da možemo i narednih godina biti uspešni, kao i da će se moja igra još više razvit", rekao je Marez na predstavljanju. To je bio drugi pokušaj "građana" da dovede krilnog napadača, pošto u januarskom prelaznom roku čelnici Lestera nisu prihvatili ponudu, nakon čega je igrač štrajkovao. Marez je u Lesteru proveo četiri godine i za to vreme odigrao 179 utakmica, postigao 48 golova i bio jedan od najzaslužnijih za senzacionalno osvajanje titule. Nastupao je još i za Avr i Kimper. Za reprezentaciju Alžira zabeležio je 39 nastupa i postigao 8 golova.

11.15 - Toreira zvanično u Arsenalu Urugvajski fudbalski reprezentativac Lukas Toreira novo je pojačanje Arsenala, saopštio je klub iz Londona. Vezni fudbaler stigao je iz Sampdorije u transferu vrednom 30 miliona evra. Toreira je nastupio na svih pet utakmica reprezentacije Urugvaja na Svetskom prvenstvu u Rusiji i bio jedan od najzaslužnijih za plasman u četvrtfinale, gde su poraženi od Francuske. Menadžer Arsenala Unaji Emeri izjavio je za klupski sajt da se veoma raduje dolasku mladog Urugvajca. ''Lukas je veoma talentovan fudbaler. Pružao je odlične partije prethodne dve sezone u dresu Sampdorije, a na Mundijalu je potvrdio da se radi o kvalitetnom igraču koji ima jos mogućnosti za napredak. Pridružiće nam se početkom avgusta kada se vrati sa zašluženog odmora'', rekao je Emeri za klupski sajt. Lukas Toreira je pored Sampdorije nastupao za Montevideo Vondarers i Peskaru. Za reprezentaciju Urugvaja do sada je nastupio osam puta.

11.04 - Sautgejt: Hrvatska test, Sterling ključan

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Garet Sautgejt rekao je da će utakmica protiv Hrvatske u polufinalu Svetskog prvenstva biti veliki test za njegovu ekipu, ali da nije ni očekivao da će u završnici biti drugačije. "Hrvatska je proizvela neke neverovatne igrače za tako malu zemlju. To će biti veliki test za nas, ali nismo ni očekivali da će biti drugačije", rekao je Sautgejt. Takođe, iz hrvatske ekipe rekli su da je Sterling jedan od najopasnijih engleskih igrača. "Nisam iznenađen time. Ako pogledate naše napadačke akcije, on je bio ključan. Svi ga poštuju u ekipi, a isto je i sa brojnim bivšim fudbalerima. Svi smo zadovoljni njegovim doprinosom. On je velika pretnja po protivnika", naveo je Sautgejt.

10.39 - BBC PITAO ENGLEZE DA IM POKAŽU HRVATSKU NA KARTI

Polufinalni okršaj između Hrvatske i Engleske izazvao je veliko interesovanje britanskih medija za selekciju koja je na ovom mundijalu napravila senzaciju. Tako je radio BBC osmislio anketu u kojoj su upitali građane da im na mapi pokažu gde se nalazi ova zemlja.

09.41 - APLAUZ ZA POSEBNOG! Žoze Murinjo očitao lekciju CELOM SVETU: Pravi heroji su na Tajlandu, a ne na MUNDIJALU! (VIDEO)

08.02 - Francuska je prvi finalsita SP! Fudbalska reprezentacija Francuske plasirala se u finale Mundijala u Rusiji, pošto je u polufinalu savladala Belgiju 1:0 (0:0). Jedini gol postigao je Samjuel Umtiti u 51. minutu. Francuzima je ovo treće finale u istoriji, nakon što su 1998. osvojili titulu protiv Brazila, a 2006. godine izgubili od Italije. Rival u finalu biće im bolji iz drugog polufinala u kojem se u Moskvi danas sastaju Engleska i Hrvatska.

08:01 - Poštovani posetioci portala Kurir! Prethodni dan nam je doneo pregršt uzbuđenja na Mundijalu! Ako ste slučajno nešto propustili za vas smo pripremili pregled, a on se nalazi na samo jedan klik od vas!

08:00 - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti sa Svetskog prvenstva na jednom mestu.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track