HRVATI DIGLI GLAS PROTIV USTAŠTVA: Tompson zabranjen u pola Evrope, a kod nas... (VIDEO)
Foto: Printscreen/Instagram

POKVARIO IM SLIKU SLAVLJA

HRVATI DIGLI GLAS PROTIV USTAŠTVA: Tompson zabranjen u pola Evrope, a kod nas... (VIDEO)

Mundijal 2018 -

Doček fudbalske reprezentacije Hrvatske u Zagrebu izazvao je mnogo bure, jer se sa osvajačima vicešampionske titule na Svetskom prvenstvu u Rusiji prvo u autobusu, a zatim i na bini pojavio kontroverzni pevač Marko Pertković Tompson.

- Na insistiranje fudbalskih reprezentativaca i nasuprot službenom programu, pevač Marko Perković Tompson juče se nehotice pretvorio u ključnog aktera dočeka 'vatrenih' u Zagrebu. Tompson se 'slučajno' pojavio na aerodromu i tamo se ukrcao u autobus s fudbalerima, od kojih su neki odmah oduševljeno objavili fotke na društvenim mrežama na kojima s njime poziraju. Onda je neko vreme bio i centralna figura televizijskog prenosa, tokom kog se mogao čuti i razgovor između Tompsona i kapitana reprezentacije Luke Modrića, koji je u tom trenutku rekao da je prvi uslov fudbalera bio Tompsonov nastup na Trgu bana Jelačića", piše Index i dodaje:

- Kada se bus s reprezentacijom konačno kroz neverovatnu gužvu probio dovoljno blizu pozornice na Trgu bana Jelačića, činilo se da je u toj masi nestao i Tompson, no igrači su ga u jednom trenutku pozvali na pozornicu, na kojoj je otpevao 'a capella' verziju svoje pesme “Lijepa li si” koja je proteklih godina postala neslužbena himna hrvatske fudbalske reprezentacije.

"Stigo je kralj...jedan jedini." - Ivan Rakitić #ivanrakitic#markoperkovicthompson#hrvatska#vatreni

Објава коју дели MARKO PERKOVIĆ THOMPSON (@markoperkovicthompson_) дана

Tompsonovu prominentnu poziciju u celodnevnom slavlju zabelžili su i neki strani mediji, pitajući se šta jedan ekstremno desni pevač, poznat po svojem koketiranju s ustaštvom, radi u društvu svetskih viceprvaka u fudbalu. Bio je to verovatno jedini negativan detalj koji su svetski mediji zabeležili u Zagrebu. Tome se ne treba čuditi ako se zna da ostatak Evrope nije tako blagonaklon prema Tompsonovu liku i delu u odnosu kako se dotični uglavnom tretira u Hrvatskoj, u kojoj ga želi promovisati u dežurnog izvođača za sve važne nacionalne događaje.

Tompsonovi koncerti dosad su bili zabranjeni ili otkazani zbog javnog pritiska, između ostalih, u Holandiji, Nemačkoj, Švajcarskoj i Sloveniji, državama u kojima ovog izvođača opisuji kao promotora neonacizma i ustaštva, pamti se njegovo pevanje koljačke pesme “Jasenovac i Gradiška Stara” te činjenica da mu najveći hit započinje s ustaškim pozdravom. Primera radi, pre dve godine, odlukom gradskog veća švajcarskog grada Šlirena, zabranjen je koncert Marka Perkovića Tompsona koji je trebao u tom gradiću pored Ciriha da bude održan.

SREBRO ZLATNOG SJAJA!❤?? #markoperkovicthompson#vatreni#hrvatska

Објава коју дели MARKO PERKOVIĆ THOMPSON (@markoperkovicthompson_) дана

"Organizator koncerta, kompanija Cronight žalila se na odluku gradskog veća Šlirena predstavniku kantonalne vlade u okrugu Dietikon koji je, međutim, potvrdio odluku o zabrani", saopštio je pomenuti švajcarski gradić.

Kurir sport / Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track