NIKOLIĆ: Svaki drugi rezultat osim pobede Partizana rešava pitanje šampiona

Crno-beli spremni za 146. večiti derbi

NIKOLIĆ: Svaki drugi rezultat osim pobede Partizana rešava pitanje šampiona

Fudbal -
Trener fudbaler Partizana Marko Nikolić istakao je da će njegova ekipa učiniti sve da pobedom u 146. večitom derbiju uvede prvenstvo u neizvesnu završnicu

BEOGRAD - Trener Partizana Marko Nikolić istakao je da će njegova ekipa učiniti sve da pobedom u 146. večitom derbiju uvede prvenstvo u neizvesnu završnicu, ali i da prekinu pobedonosnu seriju komšija od 15 vezanih trijumfa, koja je trenutno najduža u Evropi."Ishod sutrašnjeg derbija može da odluči prvenstvo ili da ga uvede u neizvesnu završnicu. U goste nam dolazi tim koji je statistički gledano najbolji u Evropi i ima fascinantan niz od 15 pobeda. Ipak, ako neko u Srbiji može da se nada da može da prekine taj niz je Partizan", izjavio je Nikolić.On je rekao da su svi spremni za meč, osim kapitena Saše Ilića, koji zbog žutih kartona ne može da igra."Atmosfera u ekipi je dobra, iako smo patili jedan dan zbog poraza u Kruševcu. Vratila nam se energija, imamo dovoljno samopouzdanja da dođemo do pobede, koja bi nam pomogla da zbijemo redove, a svaki drugi ishod rešio bi pitanje šampiona", rekao je Nikolić.Nikolić je priznao da je ovo najznačajnija utakmica u njegovoj dosadašnjoj trenerskoj karijeri."Ništa još nije gotovo, niko od nas ne pomišlja da se preda, u subotu ćemo učiniti apsolutno sve da dođemo do pobede, toliko smo pričali i čekali međusobni duel, sada nam je šansa da u tom meču pronađemo satisfakciju", dodao je trener crno-belih.Odgovarajući na pitanje novinara iz Engleske, Nikolić je objasnio da je derbi najveće blago srpskog fudbala, jer rivalitet klubova postoji više decenija i da je glavna razlika u odnosu na ostale utakmice psihološka priprema, odnosno mentalna čvrstina ekipe.

Kapiten Ilić priznao je da mu je krivo što neće moći da istrči na teren stadiona u Humskoj, ali je istakao da veruje u saigrače.

"Naravano da mi je žao što ću propustiti najbitniji meč u sezoni zbog žutih kartona, zbog toga najviše krivim sebe, ali verujem da u ekipi ima momaka koji će znati da me zamene. Derbi je specifična utakmica u kojoj je nevažna forma i pozicija na tabeli. Reći ću igračima da budu strpljivi, da se ne obaziru na ambijent i da hladne glave na terenu pokušaju da iskoriste šanse koje im se ukažu", kazao je Ilić.Konferenciji je prisustvovao i državni sekrtetar za omladinu Nenad Borovčanin, čije je ministarstvo u saradnji sa večitim rivalima promovisalo akciju "Stop mržnji". Igrači oba tima će na sutrašnjoj utakmici na teren izaći sa majicama i porukom "Ne mržnji".

"Moramo da se trudimo zajednički da ovakvi događaji ponovo budu zdrava okupljanja, da mladi dolaze i osećaju se sigurno na stadionima. Nažalost, poslednjih godina smo bili svedoci nemilih scena na tribinama, vreme je da akteri na terenu ponovo budu poznatiji od svih funkcioncera, članova uprava i političara i da ponovo postanu idoli deci. Poručio bih i navijačima da ostanu navijači i ne postanu huligani, da ne donose mržnju na teren, malo nas je da bi se sad još i delili", poručio je Borvčanin.

Ilić je rekao da veruje da će sutrašnja meč proći bez incidenata i poručio da su igrači Partizana i Zvezde prijatelji van terena, a na njemu sportski rivali.

Zvezda trenutno vodi na tabeli sa 62 boda, šest više od Partizana. Utakmica se igra sutra od 19 sati na stadionu u Humskoj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track