OBRADOVIĆ ZA KURIR: Novak skoro savršen, Ana može sa Serenom

Analiza

OBRADOVIĆ ZA KURIR: Novak skoro savršen, Ana može sa Serenom

Tenis -
Niko na turniru nema koncentraciju kao Đoković, a raduje me što u igri Ane Ivanović vidim sposobnost da se i kada ima negativan rezultat vrati u meč i pobedi, kaže selektor srpskih tenisera

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović u eksluzivnom komentaru dešavanja na Australijan openu za Kurir sport, kaže da je zadovoljan ne samo pobedama već iznad svega načinom na koji su do njih stigli Ana Ivanović protiv Samante Stosur i Novak Đoković u duelu sa Denisom Istominom.

„Iako Istomin nije nimalo lako niti neiskusan protivnik Đoković je odigrao skoro savršen meč, posebno u prva dva seta. Novak je maksimalno skoncentrisan na meč i ne želi da mu se desi ono što se zbilo Huanu Martinu Del Potru, i mislim da od svih favorita na turnur Nole najlakše dobija mečeve.

Gledao sam mnogo šampiona i prvih igrača sveta, ali niko od njih nije imao koncentraciju kao Novak. On nema uspona i padova, a što je još zanimljivije on je takav i na treningu. Još od juniorskih dana znao je da sluša i da odmah primenjuje ono što mu se savetuje. Naravno nije bio perfektan kao danas, ali je tome težio.

Ana Ivanović definitivno pokazuje veliki napredak u igri, a posebno me raduje što sam primetio da sada ima snage da se vrati u meč. Tako je i danas kada je posle kiše i povratka na teren izgubila set uspela da nađe način da pobedi i izbori šansu za duel sa Serenom Vilijams, koja će imati mnogo muke da savlada Srpkinju.

Veliki problem svim igračima su uslovi u kojima se igra i zato i ne čudi što se teniserke i teniseri posle mečeva kupaju u ledu. Time se spušta temperatura tela, koje je zbog vrućine i same igre, bilo izloženo naporima, a istovremeno se na najkraći način vrši oporavak. U tom procesu, najteže je ući u tu kadu, jer to je užasan šok za telo i nije svako u stanju da ga podnese. Zato se neko kupa u ledenoj vodi, a neko se zatrpava kesama leda“, kaže Obradović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track