ODLUČENO: Miškoviću zabranjena prodaja porodične kuće!

Usvojeno rešenje Specijalnog suda

ODLUČENO: Miškoviću zabranjena prodaja porodične kuće!

Crna Hronika -
Miškoviću je sud zabranio prodaju oterećenje i raspolaganje porodičnom stambenom zgradom, površine 157 kvadrata, a Republičkom geodetskom zavodu i registru sudskih zabrana naloženo je da izvrši upis navedene zabrane

BEOGRAD - Vlasniku "Delta holdinga" Miroslavu Miškoviću pravosnažnom sudskom odlukom zabranjena je prodaja i svako drugo rasploganje porodičnom kućnom od 157 kvadratnih metara, kao mera obezbeđenja za eventualnu naknadu štete prema državi, jer je optužen za oštećenje putarskih preduzeća u iznosu od preko 20 miliona evra.

Odlukom Apelacionog suda u Beogradu potvrđeno je rešenje Specijalnog suda kojim je Miškoviću određena privremena mera obezbedenja - oduzimanje imovinske koristi do iznosa od 2.277.028.626,51 dinar i 217.064,45 evra, rekla je portparol Apelacionog suda Mirjana Piljić.

To je učinjeno tako što je Miškoviću zabranjeno otuđenje, opterećenje i svako drugo raspolaganje na porodicnoj stambenoj zgradi u Beogradu, površine 157 kvadratnih metara, pa je naloženo Republičkom geodetskom zavodu i registru sudskih zabrana da izvrši upis navedene zabrane, precizirala je Piljić.

Po nalaženju Apelacionog suda pravilno je prvostepeni sud zaključio da postoji opasnost da bi Mišković otuđenjem, opterećenjem i raspolaganjem nepokretnošću mogao osujetiti naplatu novčanog potraživanja, a što bi kasnije u znatnoj meri onemogućilo eventualno oduzimanje imovinske koristi za koju postoji osnovana sumnja da je pribavljena izvršenjem krivičnih dela."Zbog ovakve odluke okrivljeni ne trpi štetu, jer se navedena nepokretnost nalazi u njegovom posedu i može je koristiti", navodi se u odluci Apelacionog suda.

Taj sud je takođe potvrdio odluku Specijalnog suda kojom je Miškoviću i vlasniku Nibens grupe Milu Đuraškoviću produžen pritvor za još 30 dana zbog opasnosti od bekstva."Pravilno je prvostepeni sud ocenio da i dalje postoje okolnosti koje ukazuju na mogućnost da bi se okrivljeni boravkom na slobodi mogli kriti i postati nedostupni sudskim organima i time ometati vođenje krivičnog postupka", zaključio je Apelacioni sud.

Pre desetak dana taj sud je potvrdio je optužnicu protiv Miškovića, njegovog sina Marka, Đuraškovića i još osam njihovih saradnika.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je 9. maja optužnicu protiv vlasnika "Delta holdinga" i ostalih koja ih tereti da su mahinacijama oštetili putarska preduzeća za 16,95 milijardi dinara, a budžet Srbije za 472 miliona dinara.Miškovićima i Đuraškoviću se na teret stavlja krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu i poreska utaja, a za oba dela je zaprećena kazna do 10 godina zatvora.

Marko Mišković je u kućnom pritvoru, a ostali se brane sa slobode.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track