PANIKA U POLICIJI: Šarić danas otkriva ime generala Papaje?
Foto: Dado Djilas

Policijska mafija strahuje od narko-bosa

PANIKA U POLICIJI: Šarić danas otkriva ime generala Papaje?

Politika -
Prpa, bato Kralj kokaina namerava da u nastavku procesa pred Specijalnim sudom otkrije imena funkcionera policije s kojima je poslovno sarađivao

BEOGRAD - Darko Šarić, optužen za šverc šest tona kokaina i pranje novca, mogao bi danas u nastavku procesa u Specijalnom sudu konačno konkretno da progovori o vezama vrha MUP i kriminala. Kako Kurir saznaje, kralj kokaina namerava da otkrije imena policajaca s kojima je sarađivao, kao i pravo ime famoznog generala Papaje, saznaje Kurir iz izvora bliskih istrazi.Prekinuo ćutanje- Bez obzira na to što je u zatvoru, Šarić se redovno informiše o svemu što se događa. Tako prati i sve izjave koje su pojedini policijski generali davali u vezi sa famoznim generalom Papajom. Ne mogu u ovom trenutku da otkrijem više detalja, jer će Šarić sigurno u poslednjem trenutku odlučiti šta će i koliko otkriti, ali to će sigurno biti najviše što je dosad rekao. Spreman je da u daljem postupku otkrije koji su mu šefovi policije i političari bili poslovni partneri. On će pokušati da se odbrani, ali ako vidi da u tome neće uspeti, otkrivaće sve više i više detalja. Sada su svi u strahu šta će reći. I njihov strah je opravdan jer ne samo da zna mnogo nego nikad ne priča napamet i ima dokaze za sve što će u sudu izgovoriti. Ali o tom - potom. On ima i snimke iz svoje kuće s Tatarskog brda u Novom Sadu, koji su nestali ubrzo posle njegovog bekstva, a na kojima ima svega i svačega. I svakoga - najavljuje zanimljiv dan u sudskom postupku protiv narko-bosa Darka Šarića, koji se nastavlja danas, naš izvor.

Milović: Istupiće zube Banane, Lubenice i ostali heroji laži, borci neistine
Milović: Istupiće zube Banane, Lubenice i ostali heroji laži, borci neistine

Mobilni telefon Šarićevog advokata Radoslava Baćevića juče je u toku celog dana bio nedostupan tako da nismo uspeli da dobijemo komentar naših saznanja. U ranijim izjavama Baćević je uglavnom govorio da Šarić lično donosi odluke šta će reći a šta ne.Šarićev kontranapad će po svoj prilici uslediti posle izjave aktuelnog načelnika Uprave kriminalističke policije Rodoljuba Milovića za Kurir u kojoj je reagovao na spekulacije da je navodno on general Papaja kog je Šarić u svojim svedočenjima dovodio u vezu s kriminalom.Milović je na to odgovorio da je istina samo jedna i pozvao tužilaštvo da ispita sve navode o aferi koja već nedeljama drma Srbiju.- Neka tužilaštvo sve istraži, nemam šta da krijem. Neka daju dokaze ako ih imaju - prvo je što je Milović izjavio o Šarićevom svedočenju. On je tom prilikom rekao da je „neko uzeo pare, dao garancije, a ne može da ispuni“, ali nije precizirao na koga misli.Uskoro rasplet- Ako sam ja famozni „general Papaja“, nije me stid. Ponosio bih se. Ne ja, nego svi pošteni policijski službenici, oni koji su razbili „zemunce“, a i šarićevce su razbili. Naravno, istupiće zube sada Banane, Lubenice i ostali heroji laži, borci neistine. Tužilaštvo Srbije, sud i ova policija radili su i rade pošteno svoj posao - izjavio je Milović.

Preselio seŠARIĆ PREBAČEN U CZ, ZADUŽIO MIŠKOVIĆEVU ĆELIJUNajpoznatiji pritvorenik u Srbiji nedavno je iz pritvorske ćelije u Ustaničkoj ulici prebačen u zgradu Centralnog zatvora u Bačvanskoj. On je prevezen uz jake mere obezbeđenja, u pratnji helikoptera, iz kojeg su pripadnici policije pratili svaki metar marice u kojoj je bio. Pošto je prošao kapiju CZ, zadužio je ćeliju u takozvanom Hajatu, u kojoj je svojevremeno boravio i vlasnik „Delta holdinga“ Miroslav Mišković. U novoj ćeliji Šarić ima više privatnosti.

ČINJENICEŠta je Šarić rekao o generalu Papaji- Proces protiv mene montirao je general Papaja, ali neću otkriti njegovo ime.- Taj pokvareni general Papaja mi je pisao pisma.- General Papaja je mene pržio na vatri četiri godine. E, neka se on sada malo peče, jer zna šta je uradio.- Za njega sam zamišljena ličnost koju je smislio general Papaja.- Dudić i ja smo podizali novac legalno iz banaka. General Papaja je naložio zaštićenom svedoku da ubaci 7,4 miliona evra.- Možda je Papaja dao reč pokojnom Dudiću, verovatno je Fricu nešto obećao, pa ako je čovek mrtav, to obećano više ne važi.- Nemate dokaze, tu su samo pijana bulažnjenja generala Papaje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track