UZBUNA U BERLINU: Sumnjivi salafisti slikali zgradu u kojoj radi Merkelova!
Foto: Wikipedia

Dva dana pred izbore

UZBUNA U BERLINU: Sumnjivi salafisti slikali zgradu u kojoj radi Merkelova!

Planeta -
Salafiste je simpatisao i kosovski Albanac Arid Uka, koji je pre par godina na aerodromu u Frankfurtu ubio dvojicu američkih vojnika, a drugu dvojicu teško ranio

BERLIN - Trojica sumnjivih muškaraca fotografisala su više puta Kancelarsku službu dva dana pred izbore navodeći da je bar jedan od njih poznat nemačkoj policiji kao salafista.

Policija je identifikovala osumnjičene i pustila ih, a kada je reč o salifistima u Nemačkoj, njihov broj, kako pokazuju podaci nadležnih sigurnosnih službi raste i danas iznosi 4.500 ljudi u odnosu na 2011. kada ih je bilo 3.800, a sada 4.500 ljudi.

Štampa je pisala da je salafiste simpatisao i kosovski Albanac Arid Uka, koji je pre par godina na aerodromu u Frankfurtu ubio dvojicu američkih vojnika, a drugu dvojicu teško ranio.

Salafisti tvrde da upravo njihova uverenja predstavljaju onaj izvorni i čisti islam, koji su praktikovale prve tri generacije muslimana. Posebno ističu da oni najdoslednije slede islamski monoteizam (tovhid)Salafisti je naziv koji se danas često koristi kao sinonim za vahabite, ali mnogi salafisti odbacuju to poistovećivanje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track