PILOTI DŽAMBO DŽETA SA 325 PUTNIKA PRIZNALI: Spavali smo tokom leta
Foto: Rojters

Ima li pilota u avionu

PILOTI DŽAMBO DŽETA SA 325 PUTNIKA PRIZNALI: Spavali smo tokom leta

Planeta -
Kapetan i kopilot su odlučili da tokom leta spavaju na smenu po 20 minuta. Međutim, obojica su zaspala manje od dva sata od poletanja, što znači da niko ne bi reagovao u slučaju nepredviđenih dešavanja

VAŠINGTON - Dvojica pilota džambo-džeta sa 325 putnika priznali su da su, 13. avgusta, obojica spavali tokom leta od SAD do Velike Britanije.Kapetan i kopilot putničkog aviona priznali su da su u isto vreme zaspali i da su komande prepustili autopilotu.Kapetan i kopilot su odlučili da tokom leta spavaju na smenu po 20 minuta. Međutim, obojica su zaspala manje od dva sata od poletanja, što znači da niko ne bi reagovao u slučaju nepredviđenih dešavanja.Obojica su priznali incident Administrsaciji za civilni saobraćaj i za to su okrivili duge smene tokom sezone praznika, zbog čega nisu spavali dovoljno.Administracija nije želela da saopšti o kojoj je aviokompaniji reč.Dejvid Lermont, bezbednostni ekspert, izjavio je da avion može leteti pomoću autopilota, ali da problem nastaje ukoliko dođe do nepredviđene situacije.

"Piloti moraju uvek biti na oprezu. Najveća opastnost nastaje u slučaju da se probude i, još uvek bunovi, nogom gurnu upravljačke kontrole".

http://www.youtube.com/watch?v=vsHK4HJu4Rw

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track