KIČ S ONOGA SVETA: Bizarni spomenici ubijenih ruskih mafijaša

Krimi faraoni

KIČ S ONOGA SVETA: Bizarni spomenici ubijenih ruskih mafijaša

Planeta -
Groblja u mafijaškom gradu Jekaterinburgu su prepuna ploča sa likovima u prirodnoj veličini isklesanih u skupocenom mermeru. Većina mafijaša je predstavljena u finim odelima, često je na detaljno urađenim slikama prisutan i alkohol, ali i mobilni telefoni sa kojima su ubijeni gangsteri sahranjeni

MOSKVA - Nakon što se Sovjetski savez raspao 1991. godine, vrata Rusije su postala otvorena za privatne preduzetnike, a sa time je počeo da stiže i novac. Naravno, kao što i obično biva, novac je prva prigrabila mafija koja se za kratko vreme razvila i obogatila. Sa novim novcem, u mafijaškim krugovima dolazilo je i do ubistava, a zatim i do čudnih nadgrobnih spomenika.

Sredinom devedesetih se u Rusiji rasplamsao pravi mafijaški rat, a žrtava je bilo na svim stranama. Kao neka vrsta mafijaškog kodeksa, pojavio se trend izgradnje skupocenih spomenika, a neverovatna je sličnost koja se primećuje kod većine nadgrobnih ploča.

Kao po definiciji:  Spomenik ubijenim kriminalcima
Kao po definiciji: Spomenik ubijenim kriminalcima

Od Dnjepropetrovska u Ukrajini, do Jekaterinburga u Rusiji, često su se pojavljuju slični motivi na ogromnim mermernim pločama na kojima su predstavljeni pokojnici.

U pozadini iza preminulog se često može videti crkva ili rodna kuća, a skoro po pravilu je tu i luksuzni automobil, pretežno "mercedes".

Groblja u mafijaškom gradu Jekaterinburgu su prepuna ploča sa likovima u prirodnoj veličini isklesanih u skupocenom mermeru. Većina mafijaša je predstavljena u finim odelima, često je na detaljno urađenim slikama prisutan i alkohol, ali i mobilni telefoni sa kojima su neki od ubijenih gangstera i sahranjeni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track