POTVRĐEN IDENTITET: Mirijam Keri ubijena ispred Kongresa SAD

Pucnjava u Vašingtonu

POTVRĐEN IDENTITET: Mirijam Keri ubijena ispred Kongresa SAD

Planeta -
U incidentu koji se dogodio u blizini Kapitol hila u Vašingtonu dvojica policajaca su povređena

VAŠINGTON - Žena za koju se sumnja da je automobilom nasilno želela da uđe u prostor Kongresa i Bele kuće i koja je tom prilikom ubijena identifikovana je kao Mirijam Keri (34) iz Konektikata, javila je NBC televizija.

U incidentu koji se dogodio u blizini Kapitol hila u Vašingtonu dvojica policajaca su povređena.

Šefica policije u Vašingtonu Kejti Lanijer potvrdila je sinoć na konferenciji za novinare da je žena nastradala, rekavši da se ne zna motiv napada, ali da policija smatra da se sve to nije slučajno dogodilo. Prema rečima Lanijer, policija je u dva navrata upotrebila oružje prilikom današnjeg incidenta.

Prema njenim rečima, potera je počela između 15 i E ulice, u blizini Bele kuće, i nastavila se u pravcu Kapitol hila, gde je vozilo konačno zaustavljeno. "Ne znamo još koji je motiv, ali smo prilično sigurni da nije u pitanju slučajni incident", dodala je prva žena prestoničke policije.

Prethodno je šef policije Kapitol hila Kim Dajn kazao da se radi o izolovanom incidentu, koji nije povezan sa terorizmom. Dajn je rekao da je moguće da je u automobilu bilo i dete, kao i da je jedan policajac povređen prilikom udara kola. Foks Njuz je preneo da je osumnjičena žena Afro-Amerikanka.

Televizije CNN i NBC su tokom dana javljale da je do pucnjave došlo ispred Kongresa, kada je jedno vozilo pokušalo da na silu prođe bezbednosnu barijeru, na šta je policija uzvratila vatrom.

Ljudima koji su stajali ispred zgrade Vrhovnog suda koja se nalazi preko puta Kongresa vlasti su rekle da se brzo sklone u zgradu suda. U obaveštenju koje je dostavljeno putem elektronske pošte, policija na Kapitolu upozorila je ljude "da se zatvore, zaključaju i drže podalje od spoljnih vrata i prozora". Policija je nakon pola sata povukla naredbu o zaključavanju svih prostorija Kongresa i ljudima je dozvoljeno da izađu iz zgrade. Kongres je u pola četiri popodne nastavio sa uobičajenim radom.

Agencije su javile i da je o incidentu obavešten američki predsednik Barak Obama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track