ISTERIVALI ĐAVOLA: Devojku razapeli na krst i mučili je 7 dana
Foto: Reuters

Egzorcizam u Parizu

ISTERIVALI ĐAVOLA: Devojku razapeli na krst i mučili je 7 dana

Planeta -
Pripadnici Adventističke crkve sedmog dana, oteli su žrtvu, za koju su verovali da je posednuta đavolom, a zatim je mučili iz dana u dan, dajući joj samo ulje i vodu, kako bi preživela

PARIZ - Tinejdžerka (19) iz Pariza, po imenu Antoaneta, bila je na izdisaju kada ju je policija pronašla u jednom stanu, gde su je četvoro religijskih fanatika, među kojima je bio i njen momak, razapeli tokom sedmodnevnog egzorcizma.

Trojica muškaraca i jedna žena, pripadnici Adventističke crkve sedmog dana, oteli su žrtvu, za koju su verovali da je posednuta đavolom, a zatim je mučili iz dana u dan, dajući joj samo ulje i vodu, kako bi preživela. "Obred" je kulminirao razapinjanjem tinejdžerke na krst.

Kao inicijator mučenja osumnjičen je Antoanetin bivši dečko Erik Deron, koji je verovao da ispunjava "uzvišenu misiju", a pored njega osumnjičeni su i njegova majka Lisa Mišel Babin i dvojica prijatelja Filipe Grego i Lajonel Gremor.

Prema izjavama pročitanim na sudu, Deron je bio uveren da je njegova devojka opsednuta đavolom jer je skakala na njega i nerazumljivo vikala.

Erik i Antoaneta su se upoznali 2008. godine tokom okupljanja poklonika Crkve sedmog dana. Delili su religijske stavove i često zajedno proučavali Bibliju.

Svi optuženi na sudu su izjavili da je Antoaneta svojevoljno pristala na egzorcizam.

Portparol Crkve adventista sedmog dana izjavio je kako su svi osumnjičeni izbačeni iz crkve i pre nego što su optuženi za zločin i dodao kako adventistička učenja nemaju ništa sa tim.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track