TOPOM NA SVATOVE: Ranjeno troje kod Slavonskog Broda!

Hteli da uveličaju slavlje

TOPOM NA SVATOVE: Ranjeno troje kod Slavonskog Broda!

Planeta -
Top su postavili na travnjak neposredno uz pešačku stazu gde se nalazio veći broj osoba

LUŽANI - Dve osobe su teže, a jedna lakše povređene tokom svatovskog slavlja u Lužanima kraj Slavonskog Broda. Do ranjavanja je došlo kada su dvojica muškaraca slavlje "uveličavali" pucajući iz topa ručne izrade.

Top su prethodno napunili barutom i papirom. Zatim su ga postavili na travnjak neposredno uz pešačku stazu gde se nalazio veći broj osoba. Njih dvojica pucali su iz topa u trenutku kada je prolaziola svadbena povorka.

Međutim, kako je verovatno bio neispravan, top se u trenutku kada je opalio naprosto rasprsnuo. Ni najstariji stanovnici Lužana ne sećaju se kada se u njihovom selu desio tako bizaran i tragikomičan događaj.

"Slučajno sam prolazio tom ulicom, kada je odjednom odjeknula jaka eksplozija. Dobio sam jedan geler u leđa, ali zapravo sam odlično prošao, jer sam se nalazio svega tri-četiri metra od topa", rekao je jedan Lužanac.

On je dodao da je prava sreća što u eksploziji nije bilo više stradalih, jer je naokolo stajalo puno ljudi, među kojima je bilo i dece. Neki meštani kažu da je reč o crkvenom topu iz kakvog se ponekad puca prilikom proslave Božića, ali ne i u svatovima. Oni tvrde da iz topa nisu pucali članovi porodica koje su organizovale svatove, nego neko od gostiju.

Povređeni su prevezeni u bolnicu, ali nisu životno ugroženi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja