Gojko: Tata, srećan ti put, jedva čekam da mi se vratiš sa operacije!

Mali junak ispratio oca

Gojko: Tata, srećan ti put, jedva čekam da mi se vratiš sa operacije!

Planeta -
Tetka Rada i ja ćemo da čuvamo kuću, ti nemoj da se sekiraš, samo ozdravi. Nemoj knjižicu da zaboraviš, rekao je tužni mališan pogledom jureći kola u kojima je otišao otac

BIJELJINA - Poželeo ocu srećan put i brzo ozdravljenje.Dečak Gojko Đurić (8) iz sela Ljeljenča kod Bijeljine kojeg je majka ostavila, ispratio je jutros u sedam sati, svog oca Petra na put u Beograd da bi se operisao u Ortopedskoj bolnici. Mališan je sa suzama u očima grlio oca i molio ga da mu se vrati živ i zdrav.- Ajde tata, jesi li poneo sve što ti treba? Gde ti je trenerka, nemoj da zaboraviš knjižicu - podsećao je mali Gojko svog bolesnog oca. Na rastanku su se izgrlili, a Gojku su zamalo krenule suze.- Tata, srećan ti put. Tetka Rada i ja ćemo da čuvamo kuću, ti nemoj da se sekiraš, samo ozdravi - rekao je tužni mališan pogledom jureći kola u kojima je otišao otac, ali nije zaplakao.

Podsetimo, ovog dečaka majka je napustila pre četiri godine. Njegove muke su postale još drastičnije kada je otac Petar radeći za nadnicu u šumi, slomio nogu.

Od tada je nesrećan čovek vezan za krevet, a brigu o njemu preuzeo je ovaj hrabri dečak.

Reportaža o Gojku raznežila je i najtvrđa srca. U poslednjih nekoliko dana, stotine ljudi je došlo u Ljljenču do Đurićeve kuće, da bi upoznali ovog milog dečaka i darivali im poklone. Gojko je dobio pakete sa hranom, gomilu igračaka, nove krevete za kuću koja je u izgradji, pa čak i automobil koji za sada stoji u dvorištu jer nema ko da ga vozi.

http://www.youtube.com/watch?v=rnMWbhsLV4w
http://www.youtube.com/watch?v=zTx86vrtbHc

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track