OSLOBOĐENI TAOCI: Otmičar pustio ljude zatočene u banci

Incident u centru Pariza

OSLOBOĐENI TAOCI: Otmičar pustio ljude zatočene u banci

Planeta -
Prema rečima portparola policije, čovek je uzeo taoce u znak protesta što mu nije omogućeno socijalno stanovanje, u saopštenju policije navodi se da niko od talaca nije povređen

PARIZ - U Parizu je posle tročasovnih pregovora okončana talačka kriza, tako što je naoružani muškarac, koji je oko 17 sati ušao u jednu banku u centru grada, oslobodio taoce koje je držao u znak protesta što mu nije odobren socijalni stan, saopštila je policija.

Po ulasku u Kreditnu industrijsku i komercijalnu banku, čovek je najpre uzeo četvoro talaca, ali je nešto kasnije dvoje oslobodio.

Policija je sve vreme držala u blokadi područje oko banke, koja se nalazi u neposrednoj blizini poznatog šoping kvarta Plas d"Itali, a blokirane su bile i sve okolne ulice.

Prema rečima portparola policije, čovek je uzeo taoce u znak protesta što su vlasti odbile zahtev da se njemu i njegovom hendikepiranom sinu odobri socijalno stanovanje, a posle višečasovnih pregovora sa članovima specijalnog policijskog tima odlučio je da ih oslobodi.

Policija navodi da se otmičar predao sam bez otpora, nakon što je oslobodio sve taoce. Čitav incident trajao je oko sat i po. Otmičar je potom odveden na psihijatrijsko posmatranje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track