Najnovije vesti

POTERA U TOKU: Osuđene ubice greškom na slobodi

Falsifikovali dokumenta

POTERA U TOKU: Osuđene ubice greškom na slobodi

Planeta
01:40h
Još nije poznato ko je i na koji način napravio lažna dokumenta i naložio njihovo puštanje iz zatvora. Vlasti navode da je u oba slučaju papirologija urađena za poslednja dva meseca, uključujući i falsifikovanje potpisa tužioca i sudije

ORLANDO - Vlasti na Floridi tragaju za dvojicom osuđenika na doživotnu robiju koji su uspeli da izađu iz zatvora tako što je neko podneo sudu falsifikovana dokumenta za njihovo puštanje. Radi se o dva odvojena incidenta koji su se dogodili u razmaku od nedelju dana.

Prvo je greškom iz zatvora pušten Džozef Dženkins (Joseph Jenkins) koji je bio osuđen na doživotnu kaznu zbog ubistva, a zatim je nedelju dana kasnije na isti način izašao Čarls Voker (Ćarles Walker), koji je takođe služio doživotnu robiju.

Još nije poznato ko je i na koji način napravio lažna dokumenta i naložio njihovo puštanje iz zatvora. Vlasti navode da je u oba slučaju papirologija urađena za poslednja dva meseca, uključujući i falsifikovanje potpisa tužioca i sudije.

Sudija Belvin Peri (Perry), čiji je potpis jedan od falsifikovanih, kaže da je bilo više znakova koji su nadležni u sudskoj administraciji morali da primete, a nisu. On navodi da je u praksi vrlo redak slučaj da sudija nalaže smanjenje kazne, a još se ređe događa da to bude učinjeno na zahtev tužilaštva, što je bilo u oba ova slučaja.

Dženkins je bio osuđen za ubistvo prvog stepena tokom pljačke izvedene 1998. godine. Voker je bio osuđen za ubistvo drugog stepena počnjeno 1999. godine. Obojica begunaca imaju po 34 godine.

Nadležne službe u Floridi sada pokušavaju da utvrde kako je došlo do falsifikovanja, kao i da li eventualno ima još takvih slučajeva da su zatvorenici pušteni na slobodu na osnovu falsifikata.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...