SAD: Uhapšeni osuđenici na doživotnu robiju koji su greškom pušteni
Foto: Beta/Ap

Nisu pružali otpor

SAD: Uhapšeni osuđenici na doživotnu robiju koji su greškom pušteni

Planeta -
Džozef Dženkins i Čarls Voker su osuđeni zbog ubistva, a za sada nije poznato ko je i na koji način napravio lažna dokumenta i naložio njihovo puštanje iz zatvora

PANAMA SITI BIČ - Zatvorenici koji su greškom administracije nedavno uspeli da izađu iz zatvora, Džozef Dženkins i Čarls Voker uhapšeni su u subotu uveče, nakon čega će početi utvrđivanje ko je odgovoran za učinjeni propust.

Dženkins i Voker, obojica starosti 34 godine, osuđeni na doživotnu robiju zbog ubistva, ponovo su uhvaćeni bez otpora u turističkoj oblasti u Panama Siti Biču, a njihovom hapšenju prethodio je apel članova njihovih porodica da se predaju, koji su im oni uputili putem medija.

"Sada kada ih imamo u pritvoru, nadamo se da ćemo nešto više saznati u razgovoru sa njima", rekao je predstavnik pravosuđa Floride Džerald Bejli. Radi se o dva odvojena incidenta koji su se dogodili u razmaku od nedelju dana.

Prvo je greškom iz zatvora pušten Dženkins, koji je bio osuđen na doživotnu kaznu zbog ubistva, a zatim je nedelju dana kasnije na isti način izašao Voker, koji je takođe služio doživotnu robiju.

Dženkins je bio osuđen za ubistvo prvog stepena tokom pljačke izvedene 1998. godine. Voker je bio osuđen za ubistvo drugog stepena počinjeno 1999. godine. Još nije poznato ko je i na koji način napravio lažna dokumenta i naložio njihovo puštanje iz zatvora.

Vlasti su ranije navele da je u oba slučaja papirologija urađena za poslednja dva meseca, uključujući i falsifikovanje potpisa tužioca i sudije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track