Najnovije vesti

PUCNJAVA U NEVADI: Dva mrtva i dva ranjena u napadu na školu

Incident

PUCNJAVA U NEVADI: Dva mrtva i dva ranjena u napadu na školu

Planeta
21:06h
Naoružani napadač otvorio je vatru na učenike srednje škole u gradiću Sparks na severu Nevade

SPARKS - Naoružani napadač otvorio je vatru u srednjoj školi na severu Nevade, usmrtivši 12-godišnjeg dečaka i ranivši još dvoje, koji se nalaze u kritičnom stanju, saopštila je policja Sparksa. U izveštajima se ne pominje jasno da li je napadač izvršio samoubistvo ili je nastradao u okršaju s policijom.

Iako s lica mesta stižu još neproverene informacije jedna devojčica (13) koja se predstavila kao svedok događaja ispričala je policiji da je videla dečaka kako puca u profesora, koji je pokušao da mu oduzme oružje...Zvanično još nema vesti o identitetu nastradalih. Samo je potvrđeno da je napadač među dvojicom mrtvih.

Portparolka regionalne bolnice je potvrdil da su na lečenje primili dva dečaka, oba maloletna, i da su oba u kritičnom stanju .

U međuvremenu učenici su evakuisani iz škole. Roditeljima je dozvoljeno da uzmu decu iz škole, dok su ulice u okolini su bile zatvorene.

Pucnajava se desila u kampusu, izvan školske zgrade. Na lice mesta došlo je odmah između 150 i 200 policajaca. Svi đaci iz škole evakuisani su, kao i đaci iz susedne osnovne škole, a časovi za danas su otkazani. Škola u kojoj se dogodio napad nalazi se u radničkom kraju i pohađa je oko 700 dece.

Gradić Sparks ima oko 90.000 stanovnika i nalazi se u blizini Renoa, na severu Nevade.

Roditelji čekaju vesti o deci
Roditelji čekaju vesti o deci
http://www.youtube.com/watch?v=3pvRThMqPq4

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...