PARLAMENT BIH: Smena tri ministra SDS na dnevnom redu
Foto: Reuters

PARLAMENT BIH: Smena tri ministra SDS na dnevnom redu

Planeta -
Klub poslanika SNSD u Predstavničkom domu Skupštine BiH uputio je inicijativu za smenu ministra spoljne trgovine BiH Mirka Šarovića, zamenika ministra odbrane BiH Mirka Okolića i zamenice ministra za ljudska prava i izbeglice BiH Radmile Mitrović

SARAJEVO - Predstavnički dom Parlamenta BiH danas će razmatrati inicijativu Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) za smenjivanje ministara i zamenika ministara iz Srpske demokratske zajednice (SDS).

Veće ministara Bosne i Hercegovine prihvatilo je juče tu inicijativu koju je podržao i predsedavajući Veća ministara Vjekoslav Bevanda.

Klub poslanika SNSD u Predstavničkom domu Skupštine BiH uputio je 18. septembra predsedavajućem tog doma Denisu Bećiroviću inicijativu za smenjivanje ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirka Šarovića, zamenika ministra odbrane BiH Mirka Okolića i zamenice ministra za ljudska prava i izbeglice BiH Radmile Mitrović.

Klub poslanika SNSD traži smenjivanje tih članova Veća ministara BiH zbog "neispunjenja programa, planova i obaveza preuzetih stupanjem na dužnost i narušavanjem međustranačkih dogovora koji su i doveli do njihovog imenovanja i nedovoljnog zastupanja interesa RS u institucijama BiH".

"Klub poslanika SNSD preuzima odgovornost za zastupanje RS u institucijama BiH u punom kapacitetu jer se zajednički nastup sa Srpskom demokratskom strankom nije pokazao kao optimalan i delotvoran", piše u inicijativi Kluba poslanika SNSD.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track