Bombaš samoubica razneo se na plaži u Susu!

Eksplozija u Tunisu

Bombaš samoubica razneo se na plaži u Susu!

Planeta -
Vlasti su saopštile da je u prvom napadu stradao samo napadač koji je aktivirao eksploziv na plaži blizu Palm hotela u Susu, oko 140 kilometara južno od prestonice Tunisa

TUNIS - Jedan bombaš samoubica razneo se danas u tuniskom turističkom gradu Susu, a policija je uhapsila drugog bombaša koji je pokušao da izvede napad na grobnici bivšeg predsednika Habiba Burgibe u obližnjem gradu Monastiru.

Vlasti su saopštile da je u prvom napadu stradao samo napadač koji je aktivirao eksploziv na plaži blizu Palm hotela u Susu, oko 140 kilometara južno od prestonice Tunisa, javio je Rojters.

Drugi bombaš samoubica je uhapšen jer je pokušao da izvede napad na grobnici bivšeg šefa države u priobalnom gradu Monastiru, oko 20 kilometara južno od Susa. Bombaški napadi nisu uobičajeni u Tunisu, ali vlada ističe da islamistički ekstremisti iskorišćavaju haos u susednoj Libiji kako bi se domogli oružja i stekli obuku.

Ekstremističke grupe u Tunisu znatno su ojačale od ustanka u zemlji 2011. godine. Ranije ovog meseca u sukobima sa ekstremistima ubijeno je devet policajaca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track