DRAMA U LA: Poslao bratu poruku da će se ubiti pa krenuo u krvavi pir
Foto: Reuters

Pucnjava na aerodromu

DRAMA U LA: Poslao bratu poruku da će se ubiti pa krenuo u krvavi pir

Planeta -
Zbog SMS poruke policiju je lično pozvao otac napadača Pola Entonija Čanče (23) rekavši da je poruku o potencijalnom samoubistvu brata dobio njegov mlađi sin

LOS ANĐELES - Pol Entoni Čanča (23), koji je u petak pucao po aerodromu u Los Anđelesu, pre napada je mlađem bratu poslao SMS poruku u kojoj navodno piše da je hteo i da se ubije.

Policija je kod njega posle ranjavanja i hapšenja našla poruku u kojoj piše da želi da ubije TSA (Službu bezbednosti saobraćaja -Transportation Security Administration).

Čanča je odrastao na drugoj obali SAD, u Nju Džersiju, a iz lokalne policije saopštavaju da nikada nisu imali problema ni sa jednim članom porodice Čanča. Zbog SMS poruke policiju je lično pozvao Polov otac rekavši da je poruku o potencijalnom samoubistvu brata dobio njegov mlađi sin.

"Mladićev otac je nazvao i pitao da li je to njegov sin na televiziji ", kažu u losanđeleskoj policiji koja se odmah uputila u stan u kojem je živeo sa cimerima. Oni su rekli da je u četvrtak sve bilo u redu, ali da ga u petak nisu videli. To je bilo pre same pucnjave na aerodromu, u kojoj je mladić ranjen.

U poruci koju su mu našli u rancu stajale su poruke protiv vlade, ali i to da nije hteo da naudi prolaznicima. Agenti FBI istražuju motive koji su Čanču naterali na pucnjavu. Mladić je imao dovoljno municije da ubije ogroman broj ljudi na terminalu, rekao je gradonačelnik Los Anđelesa Erik Garseti.

Čanča je probio sigurnosnu ogradu i ušao u prostor gde putnici ulaze na letove. Ispitivao je ljude jesu li radnici TSA, a one koji su rekli da nisu, nije dirao. Ubio je Herarda Hernandesa (39), koji je radio na proveri dokumenata. Počeo je da beži prema odeljenju s hranom, gde su ga policajci stigli i ranili u grudi. Ranjeno je petoro ljudi, a među njima i tri radnika TSA.

http://www.youtube.com/watch?v=EuXPkAJq8BQ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track