SUPEROLUJA: 300.000 bez struje u Kanadi
Foto: Reuters

Veliko nevreme

SUPEROLUJA: 300.000 bez struje u Kanadi

Planeta -
Udari vetra, koji je dostizao brzinu od 90 na sat, čupali su drveće, rušili električne vodove i krovove sa kuća u Ontariju, Kvebeku, Novoj Škotskoj i Nju Brunsviku. Zbog srušenog drveća blokiran je niz ulica u Otavi, Torontu i Montrealu

OTAVA - U naletu snažnog vetra koji je u petak zahvatio istok Kanade, poginula je jedna osoba, a bez struje je ostalo približno 300.000 potrošača, javili su kanadski mediji.

Prema saopštenju regionalne policije, u Port-Kolbornu blizu Nijagarinih vodopada palo je drvo na automobil i ubilo 56-godišnju žiteljku tog gradića, navela je nacionalna TV Si-Bi-Si (CBC). Najveće nevolje sa mrežom za napajanje električnom energijom vetar je izazvao u Montrealu, gde je bez struje ostalo 75.000 potrošača.

Lokalne vlasti su saopštile da su udari vetra, koji je dostizao brzinu od 90 kilometara na sat, čupali drveće, rušili električne vodove i krovove sa kuća u Ontariju, Kvebeku, Novoj Škotskoj i Nju Brunsviku. Zbog srušenog drveća blokiran je niz ulica u Otavi, Torontu i Montrealu.Prema prognozi meteorologa, snažan vetar nad jugoistočnim oblastima zemlje nastaviće se i danas.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track