Hvalisanje Kine: Protiv SAD imamo nuklearke
Foto: Reuters

Kinezi sposobni da napadnu Amerikance

Hvalisanje Kine: Protiv SAD imamo nuklearke

Planeta -
Nove rakete Nakon 42 godine od osnivanja flote podmornica, kineske vlasti prvi put otkrile dugo skrivane tajne o razornoj moći svog arsenala

PEKING - Strateško zastrašivanje.Kineske vlasti otkrile su prvi put u istoriji da njihova mornarica ima nuklearne podmornice pomoću kojih bi mogli napasti čak i SAD. Mnogi mediji u Kini objavili su skoro identičan izveštaj o kapacitetima jedne od najvećih flota na svetu.Vojne vežbe- Ovo je prvi put u 42 godine od osnivanja flote podmornica da u tako širokim razmerama otkrivamo tajne o njihovoj razornoj moći - objavio je kineski Global tajms.Kineske agencije otkrile su i namere lokalne vlade ukoliko dođe do toga da nuklearno oružje te zemlje bude upotrebljeno.- Centralnozapadni deo SAD naseljen je vrlo retko, te bi naši nuklearni napadi, kako bi povećali letalitet, najviše pogodili ključne gradove zapadne obale Amerike: Sijetl, Los Anđeles, San Francisko i San Dijego. U tom slučaju bi, prilikom eksplozije raketa 12 JL-2 (vrste 094 SSBN), poginulo pet do 12 miliona Amerikanaca. Ukoliko lansiramo drugu vrstu raketa (DF 31A ICBM) preko Severnog pola, s lakoćom možemo da uništimo čitavu listu megapolisa na istočnoj obali SAD: Anapolis, Filadelfiju, Njujork, Boston, Portland, Baltimor i Norfolk, čiji stanovnici čine osminu celokupnog broja američkih građana - pišu kineski mediji.Među najboljimaInače, kineska flota podmornica trenutno je, kako izveštavaju lokalne vlasti, u svojoj rutinskoj strateškoj patroli, što znači da je ta zemlja prvi put primenila „taktičko zastrašivanje“, a drugi put navela mogućnosti za napad na SAD.

Parada... Kineska vojska pokazuje svoju moć
Parada... Kineska vojska pokazuje svoju moć

Proširen arsenal kineskog oružja!Kineska flota podmornica navodno je druga po redu najveća flota te vrste u svetu. Na osnovu izveštaja kineskih medija, njihova ratna mornarica obuhvata čak 70 podmornica, od kojih su 10 nuklearne. Najmanje četiri sposobne su da nose i lansiraju nuklearne rakete JL-2 i sada su u sastavu kineske mornarice. Imaju domet od 14.000 kilometara i u stanju su da pogode skoro čitav kontinentalni deo Amerike. Razorno oružje može nezavisno da izvrši modifikovanje svog kursa. Podmornice klase „094 jin“ kineska vojska je razvila 2010. i sposobne su da lansiraju 12 do 16 raketa JL-2.- JL-2 su postale četvrta vrsta kineskih nuklearnih raketa koje su u stanju da zaprete kontinentalnoj Americi, pored tri raketa DF - navode lokalni mediji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja