SAD nude 5 miliona dolara za bivšeg meksičkog narko bosa

Šef klana na slobodi

SAD nude 5 miliona dolara za bivšeg meksičkog narko bosa

Planeta -
Rafael Karo Kvinter je u Meksiku oslobođen, pošto je odslužio kaznu od 28 godina zatvora zbog ubistva američkog agenta

MEKSIKO SITI - Sjedinjene Američke Države ponudile su nagaradu od 5 miliona dolara, za hapšenje narko bosa Rafaela Kara Kvintera, koji je u Meksiku oslobođen, pošto je odslužio kaznu od 28 godina zatvora zbog ubistva američkog agenta.

Kvintero, vođa jednog od ranijih mafijaških narko krila u Meksiku, pušten je iz zatvora u avgustu, iako je trebalo da odsluži još 12 godina robije. Američka agencija za borbu protiv droge (DEA), saopštila je da je nudi pet miliona dolara, za informaciju koja bi dovela do hapšenja Kara Kvintera, kome se, od kad je oslobođen, gubi trag, preneo je Frans pres.

DEA je u saopštenju dodala da je Kvintero u Kaliforniji optužen za otmicu, mučenje i ubistvo njenog agenta Enrikea Kamarene, 1985. godine. "Karo Kvintero bio je organizator i pokretač tog zločina, a njegovo neočekivano oslobađanje iz meksičkog zatvora je šokantno i uznemirujuće za profesionalce na polju zakona s obe strane granice", rekla je direktorka DEA Mišel Leonhart. Leonhart je dodala da će Agencija "upotrebiti svako raspoloživo sredstvo" da "privede Kara Kvintera pravdi".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track