POTRESNA ISPOVEST: Londonski mafijaš čuo Božiji glas i doživeo preobraćenje!
Foto: Prinscreen Youtube

Upućen na duhovnu obnovu

POTRESNA ISPOVEST: Londonski mafijaš čuo Božiji glas i doživeo preobraćenje!

Planeta -
Kada sam taj prvi put otišao na ispovest plakao sam tri dana. Nisam mogao prestati plakati jer je Božija milost tako je duboko dodirnula moje srece, kaže Džon

LONDON – Džon Pridmore je bio jedna od glavnih faca u londonskom pozemlju. Njegove jakne su bile skrojene tako da u njih može sakriti mačetu i bokser. Poslovi sa drogom učinili su ga bogatim. Imao je luksuzan penthous, sportske automobile i lepe žene. Zamalo je ubio čoveka ispred noćnoga kluba, a tada se dogodilo nešto neobično što ga je nepovratno promenilo…

O tome što ga je promenilo napisao je u svojoj knjizi Ispovest londonskog gangstera, koja je postala međunarodni bestseller.

- Jedne obične večeri, čuo sam glas u svom srcu, koji mi je govorio znao sam da je to Bog. Otišao sam svešteniku koji me je uputio na jednu duhovnu obnovu. Došao sam tamo i napravio nešto što nikada neću zaboraviti. Otišao sam na ispovest prvi put u svom životu. U svom srcu sam znao da mi je bilo oprošteno. greh me je ubijao, ali me je ispovest vratila u život. Kada sam taj prvi put otišao na ispovest plakao sam tri dana. Nisam mogao prestati plakati jer je Božija milost tako je duboko dodirnula moje srece, kaže Džon u svojoj ispovesti.

On dodaje da je bilo kao da se ponovo rodio i da nije shvatao da ga je greh potpuno ubijao i misli da nije moguće otići na ispovest ,a da ne doživi potpunu promenu.

Pridmore odrastao je u londonskom Ist Endu. Već sa 11 godina počeo je krasti, što ga je vodilo u provale i razbojništva. Zbog kriminala je završio u zatvoru za maloletnike. Radio je kao izbacivač u noćnim klubovima u Vest Endu što ga je povezalo s najopakijim bandama i uvelo ga u mračan svet trgovine drogom, reketarenja i nasilničkog kriminala. U jednom od obračuna je toliko pretukao čoveka, da je bežeći sa mesta događaja mislio da je počinio ubistvo.

Usledio je nadprirodni obrt i mukotrpan put traženja samoga sebe i Boga… O tom obrtu, kao i o svom životu pre i posle obraćenja napisao je knjigu.

Džon danas živi mirnim životom, trošeći većinu vremena na to da mnogobrojnim slušaocima posvedoči o Božjoj milosti i snažnoj promeni koju ona može izazvati u svakom čoveku.

“ Nadam se da će moja priča – priča o nekome ko je još uvek slomljen – dopreti do vas i pomoći vam da sretnete Boga bez obzira koliko mislili da vam je život u haosu. Verujem da Bog može preobratiti živote ma koliko uništeni oni bili i da su milosrđe, milost i sloboda koje sam doživeo dostupni svima.“

http://www.youtube.com/watch?v=fp5gFv0uyuE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track