OSVETA ROKERA: Iranac pobio kolege muzičare jer su ga izbacili iz benda

Najnoviji krvavi pohod šokirao Amerikance

OSVETA ROKERA: Iranac pobio kolege muzičare jer su ga izbacili iz benda

Planeta -
Ali Akbar Rafi (29) ubio trojicu kolega muzičara, uključujući braću iz grupe Jelou dogs koji su iz Irana tražili azil u SAD da bi svirali rok
1 / 7

NJUJORK - Krvava noć.Iranac Ali Akbar Mahamadi Rafi (29) ubio je iz poluautomatske puške u Njujorku trojicu kolega muzičara, uključujući dvojicu braće, članove popularnog gradskog benda Jelou dogs, a zatim presudio i sebi. Smrt mladića koji su iz iranske prestonice Teherana tražili azil u SAD samo da bi mogli da sviraju rok izazvala je veliki šok u najvećem američkom gradu.Puška u koferu gitareRafi je tokom svog krvavog pohoda koristio poluautomatski rafal „senčeri arms“, koji je doneo u koferu svoje bas-gitare. U stan u kojem su trojica mladića živela dšao je jer je trebalo da imaju probu pred jedan od brojnih zajedničkih nastupa. Međutim, onda je potpuno hladnokrvno i bez upozorenja najpre u spavaćoj upucao gitaristu Soruša Farazmanda (27), a zatim i njegovog brata, bubnjara Araša Farzmanda (28). Nakon toga, s nekoliko metaka izrešetao je i pevača Alija Eskandarijana (35), koji je član drugog benda. Sve to čuo je Sasan Sadegpurosko (22), koji nije iz Jelou dogsa, a koji je pokušao da savlada ubicu. Tada ga je Rafi dvaput upucao u ruku, istrčao iz stana i popeo se na krov zgrade, gde je izvršio samoubistvo.- Zašto ste me doveli ovde iz Irana samo da biste me izbacili - ponavljao je Rafi tokom rvanja sa Sasanom.Bili u svađi zbog novcaMenadžer benda Jelou dogs Ali Salehazedeh rekao je da je ubica dobro poznavao žrtve, ali da s njima nije razgovarao mesecima zbog konflikta u vezi s novcem. Istakao je da su mladići bili besni na Rafija, koji je često krao opremu, ali i honorar zarađen na zajedničkim nastupima.Inače, pucnjava se dogodila ubrzo nakon ponoći u Ist Vilijamsburgu, industrijskom delu grada u kojem se uglavnom nalaze skladišta koja umetnici za relativno malo novca mogu da iznajme.- Oni su iz Irana i samo su želeli da sviraju rok. To nisu mogli u svojoj zemlji, pa su nekako uspeli da se probiju dovde - rekao je lokalni fotograf Deni Krug (24) i dodao da su svi bili fini momci.

Zbog muzike rizikovali život u IranuKuri Mirzej, Sijavaš Karampur i sada pokojna braća Araš i Soruš Farazmand, koje je upucao Ali Akbar Mahamadi Rafi, činili su indi-rok muzički sastav Jelou dogs. U februaru su članovi grupe u intervjuu rekli da su napustili Iran i u SAD došli zahvaljujući umetničkoj vizi, nakon čega su dobili politički azil od američke vlade. Nisu mogli da sviraju svoju vrstu muzike u rodnom, konzervativnom Teheranu jer su postali prilično uticajni na tajnoj muzičkoj sceni te zemlje, gde je takav način izražavanja zabranjen. Kada su napustili Iran, više nisu mogli da se vrate jer su strahovali za život.

http://www.youtube.com/watch?v=9pt8N99_fpc

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track