Novi Plavi anđeo: Još jedan romski par kidnapovao dete u Grčkoj
Foto: Beta Ap

DNK analiza

Novi Plavi anđeo: Još jedan romski par kidnapovao dete u Grčkoj

Planeta -
I ovog puta navodni roditelji, kao i u slučaju Marije, tvrde da su im devojčicu ostavili njeni pravi roditelji, takođe Romi, koji nisu mogli da brinu o njoj

ATINA - Grčke vlasti su još jednom romskom paru, ovog puta iz kampa u Solunu, oduzeli četvorogodišnju devojčicu i optužili ga za kidnapovanje, pošto su testovi DNK pokazali da oni nisu biološki roditelji tog deteta, saopštili su danas grčki sudski organi.

U oktobru je pažnju svetske javnosti privukla plavokosa devojčica Marija, takođe oduzeta od para grčkih Roma koji joj nisu bili roditelji. Na kraju se ispostavilo da su njeni biološki roditelji par bugarskih Roma koji su je ostavili u Grčkoj, izveštava AFP.

I ovog puta navodni roditelji, kao i u slučaju Marije, tvrde da su im devojčicu ostavili njeni pravi roditelji, takođe Romi, koji nisu mogli da brinu o njoj. Kao i Marija, i ova devojčica je smeštena u sirotište Osmeh deteta u Atini. Solunski tužilac ističe kako u rejonu tog grada ima još šest slučajeva sumnjivog prijavljivanja novorođenčadi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track