NEISKUSTVO PLATILI GLAVOM: Boing u Kazanju se srušio jer pilot nije umeo da sleti
Foto: Reuters

Istraga pokazala

NEISKUSTVO PLATILI GLAVOM: Boing u Kazanju se srušio jer pilot nije umeo da sleti

Planeta -
Podižući avion, piloti su premašili dozvoljeni ugao i avion je krenuo vertikalno prema zemlji

MOSKVA - Posada aviona Boing 737 koji se u nedelju srušio u Kazanju, glavnom gradu ruske republike Tatarstan, ranije nijednom tokom realnog leta nije pravio drugi krug pri sletanju, izjavio je danas generalni direktor aviokompanije Tatarstan Asan Ginijatulin.

"Mislim da nije", rekao je Ginijatulin odgovarajući na pitanje da li je posada ranije izvodila taj manevar.

Spuštajući avion sa 44 putnika i šest članova posade, 500 metara od piste, pilot je saopštio dispečerskim službama da se avion nalazi na "neodgovarajućoj konfiguraciji za sletanje" i zatražio dozvolu za drugi krug. Ali, kako prenosi RIA Novosti, podižući avion, piloti su premašili dozvoljeni ugao i avion je krenuo vertikalno prema zemlji.

Avio kompanija je saopštila da je pilot počeo da leti kao kapetan pre tri godine, a kopilot pre dve godine. U toj nesreći poginulo je svih 50 putnika i članova posade među kojima dvoje dece. Identifikacija tela trajaće, po navodima lokalnih zvaničnika, od jedne do nekoliko nedelja. Itar-tas navodi da je analiza crnih kutija pokazala da je jedna od njih prazna, te da se patrona traži među ostacima aviona.

Dačić izjavio saučešće ruskom premijeruPredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić uputio je telegram saučešća predsedniku Vlade Ruske Federacije Dmitriju Medvedevu povodom pada aviona kod Kazanja, saopšteno je danas iz vlade.

"Veoma nas je potresla vest o tragičnom gubitku 50 života u avionskoj nesreći kod Kazanja", naveo je srpski premijer. Dačić je dodao da Vlada i građani Srbije iskreno žale zbog tragedije i duboko saučestvuju u bolu porodica tragično nastradalih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track