ČOVEK PREKRIVEN TUMORIMA: Bio sam u raju kada me je papa poljubio

Italijan pati od teške bolesti

ČOVEK PREKRIVEN TUMORIMA: Bio sam u raju kada me je papa poljubio

Planeta -
Italijan Vinićio Riva (53), koji boluje od teškog oblika neurofibromatoze, bolesti zbog koje mu je celo telo prekriveno tumorima, izjavio je da je jedinu ljubav u životu osetio kada ga je papa Franja zagrlio i poljubio

RIM- Papa me je zagrlio i poljubio uprkos mom izgledu. Iako ja nisam zarazan, on to nije znao. Milovao me je po licu, i dok je to radio, osetio sam jedinu ljubav - kaže Vinićio Riva, koji pati od retke bolesti zbog koje mu je čitavo telo prekriveno tumorima.

Italijan Vinićio Riva (53), koji boluje od teškog oblika neurofibromatoze, bolesti zbog koje mu je celo telo prekriveno tumorima, izjavio je da je jedinu ljubav u životu osetio kada ga je papa Franja zagrlio i poljubio. Susret je ovekovečen ovog meseca tokom službe na Trgu Svetog Petra u Rimu.

- Dok me je papa grlio, osetio sam se kao da sam u raju. On nije razmišljao da li da me zagrli. Iako ja nisam zarazan, on to nije znao, a ipak me je zagrlio. Milovao me je po licu, i dok je to radio, osetio sam jedinu ljubav. Osetio sam kako mi srce napušta telo - izjavio je Riva, i dodao da je srce htelo da mu iskoči iz grudi tokom tog susreta.

Papa je bio tih, ali nekada možete više da kažete bez ijedne reči. Najpre sam poljubio njegovu ruku, a onda me je on milovao po glavi i ranama. Onda me je snažno zagrlio ljubeći mi lice. To je sve trajalo oko jedan minut, ali za mene je bilo kao večnost - ispričao je Riva, koji boluje od neurofibromatoze, neizlečive bolesti zbog koje ima tumore u obliku loptica po čitavom telu.

Italijan od teške bolesti pati od kada je imao 15 godina. Do sada je imao više operacija, a i sada ima velikih problema sa zdravljem. Kaže da ima otvorene rane na nogama i da se često probudi sav krvav. Riva je dodao da ga ljudi posmatraju kao čudovište i da ga se plaše.

Italijan živi sa svojom sestrom koja, takođe, pati od iste bolesti.

http://www.youtube.com/watch?v=QOm7qXNWTdY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track