POGLEDAJTE: Oca i ćerku tornado zatekao u kući i protutnjao im iznad glava!
Foto: Printskrin YT

Preživeli čudom

POGLEDAJTE: Oca i ćerku tornado zatekao u kući i protutnjao im iznad glava!

Planeta -
Slika se u jednom trenutku zamračuje i može se čuti kako tornado doslovce kida zidove, ćerka koja plače i vrišti, dok je njen otac Mark Vels u neverici

VAŠINGTON - Koliko je zapravo belika razorna snaga tornada najbolje pokazuje video stanovnika Vašingtona u američkoj državi Ilinois, koji je napravljen u nedelju 17. novembra tokom napada nekoliko "pijavica".

"Bože dragi! Moram ići, dolazim draga, gde si? Dušo, loše je. Udariće nas, pripremi se", čuje se kako govori Mark Vels koji je snimio udar tornada u njegovu kuću.

On i njegova najstarija ćerka Džozi Tejlor sakrili su se negde u kući, ali je kamera nastavila da snima.Slika se u jednom trenutku zamračuje i može se čuti kako tornado doslovce kida zidove, ćerka koja plače i vrišti, dok je Mark u neverici.

Nakon nekoliko sekundi Mark odlazi da vidi stanje kuće.

"O moj Bože! O Moj Bože, Džozi, oooo.... Naša kuća je prokleto uništena, Džozi. O Moj Bože... Nisam nikada video ništa slično", kaže Mark, a njegove reči potvrđuje i snimak.

Nekoliko zidova kuće više nema, tornado ih je doslovce odneo, sve stvari su razbacane po podu, dvorištu, haos...

"Šta ćemo sada", čuje se panični i uplakani glas njegove ćerke.

"Ne znam", odgovara Marc i dodaje: "Ajde, idemo da vidimo kako su prošle komšijske kuće".

A onda dolazi šok.

"Isuse Hriste, u šoku sam. Džozi, komšijine kuće više nema! Nadam se da niko nije stradao. Ajde Džozi, moramo izaći odavde, tornado je prošao", govori Mark, ali Džozi uplakano govori da ne želi jer se boji.

"Znam da je strašno i da se bojiš, ali moramo izaći na sigurno. Kuća se može srušiti", govori Mark.Džozi izlazi i čuje se kako je u šoku, plače i stalno ponavlja "O moj Bože".

Podsetimo, prošle nedelje nekoliko tornada poharalo je područje od južnog Ilinoisa pa sve do Ohaja. Poginulo je ukupno osmoro ljudi. U državi Vašington evakuisano je najmanje 2.000 stanovnika budući da je tornado uništio oko 1.000 kuća. Kompleks stanova Džoržtaun komons bio je prvi na udaru. U njemu su uništene doslovce sve kuće. Većinu automobila tornado je sažvakao, a neke i bacio i omotao oko drveća.

http://www.youtube.com/watch?v=HFrgSVoJi1U

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track