MONSTRUOZNO: Bliznakinje (28) naručile ubistvo ljubavnika zbog stana u Poreču!

Nudile 50.000 evra

MONSTRUOZNO: Bliznakinje (28) naručile ubistvo ljubavnika zbog stana u Poreču!

Planeta -
Bliznakinje Sandra i Marija nagovarale su svog vršnjaka da ubije Zija Muratija, bogatog ugostitelja iz Poreča, koji je bio jedno vreme u vezi sa jednom od sestara

POREČ - Završile iza rešetaka.Bliznakinje Sandra (28) i Marija J. (28) iz Belorusije, koje nekoliko godina žive u Poreču, uhapšene su jer su svog vršnjaka nagovarale da ubije imućnog ugostitelja iz Rovinja, s kojim je jedna od njih bila u vezi, prenose hrvatski mediji. Atraktivne bliznakinje nekad su živele u Beogradu, odakle je njihov otac.Sve im kupovaoPrema pisanju hrvatskih medija, sestre su za ubistvo navodno obećale 50.000 evra, a žrtva njihovog podlog plana trebalo je da bude Zija Murati (42), ugostitelj i vlasnik restorana „La riva“ u Rovinju. Ne zna se koliko je dugo trajala ljubavna veza s ugostiteljem, ali je poznato da je Murati prema sestrama bio veoma izdašan.- Svojoj devojci i njenoj sestri plaćao je sve što su poželele. Vrhunac je bila kupovina stana u starom gradskom jezgru Poreča. Vrednu nekretninu ipak nije prepisao na njih i zato su se bliznakinje, kad je jesenas pukla ljubav, zabrinule da će ostati bez krova nad glavom. Zbog toga su skovale plan da ga ubiju - piše Jutarnji list.Bliznakinje su odlučile da na ubistvo nagovore Porečanina s kojim je jedna od njih bila u vezi. Kad je on odbio da učestvuje u tome, i njemu su pretile ubistvom, a nesuđeni ubica ih je prijavio policiji.Ugostitelj u šokuInače, stanovnici Poreča navode da je pronalaženje bogatih sponzora Sandri i Mariji bio osnovni izvor prihoda.- Cure su klasične sponzoruše, očigledno spremne na sve. Ali ko je uopšte mogao da sanja da će otići ovako daleko - rekao je meštanin Poreča.Kad je saznao šta mu spremaju bivša ljubavnica i njena sestra, Murati je uzeo godišnji odmor i pobegao iz grada.- Ne mogu o tome da pričam. U šoku sam, sve me je ovo mnogo potreslo - izjavio je za Jutarnji list Zija Murati.

Rođene u BelorusijiMAJKA UKRAJINKA, OTAC BEOGRAĐANINPrema pisanju hrvatskih medija, Sandra i Marija su rođene u Belorusiji. Majka im je Ukrajinka, otac Beograđanin, a osim hrvatskog državljanstva, imaju i ukrajinsko. Pre Poreča živele su u Rijeci i Beogradu, a poslednjih godinu dana prijavljene su na adresi stana koji je kupio Zija Murati. Bliznakinjama je nakon saslušanja određen pritvor do mesec dana. Zasad im se na teret stavlja pet krivičnih dela - podsticanje na ubistvo, podsticanje na razbojništvo i tri krivična dela pretnje smrću.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track