PLJUŠTE OSTAVKE: Tursku vladu napustio i treći ministar
Foto: Reuters

Na klimavim nogama

PLJUŠTE OSTAVKE: Tursku vladu napustio i treći ministar

Planeta -
Podnosim ostavku na mesto ministra i skupštinskog poslanika, rekao je Erdogan Bajraktar

ANKARA - Posle ministra ekonomije Zafera Čaglajana i ministra unutrašnjih poslova Muamera Gulera, ostavku u vladi Turske podneo je danas i treći ministar - za životnu sredinu Erdogan Bajraktar čiji je sin bio na kratko u pritvoru u okviru istrage velikog korupcionaškog skandala koji potresa vladu premijera Redžepa Tajipa Erdogana.

"Podnosim ostavku na mesto ministra i skupštinskog poslanika", rekao je Bajraktar za privatnu televiziju NTV i dodao da ostavku treba da podnese i premijer Erdogan, javio je AFP.

Turske vlasti privele su, u okviru istrage koja je počela pre deset dana, na desetine ljudi koji se smatraju bliskima vladi Tajipa Erdogana i smenile oko 70 policajaca zbog zloupotrebe službenog položaja, među kojima i načelnika policije u Istanbulu. Erdogan je istragu nazvao "prljavom kampanjom" protiv njegove vlasti i doveo je u vezu sa letošnjim antivladinim protestima.

Do suđenja je oslobođeno 33 ljudi, dok su zvanično uhapšene i optužene 24 osobe, među kojima su sinovi dvojice ministara (Čaglajana i Gulera) i generalni direktor državne Halkbank.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track