POSLANIK PRIMIO MITO: Uhapšen dok je od žrtve uzimao novac za zaposlenje
Foto: Reuters

Skandal u Parlamentu FBiH

POSLANIK PRIMIO MITO: Uhapšen dok je od žrtve uzimao novac za zaposlenje

Planeta -
Poslanik Stranke za BiH sastao "svojom žrtvom" u poznatom hotelu "Tuzla" u istoimenom gradu i da je "nameravao da uzme 20.000 KM" u zameni za zaposlenje, a pošto su novčanice bile obeležene, Osmanović je uhapšen

SARAJEVO - Poslanik u parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine (BiH) Midhat Osmanović uhapšen je pri pokušaju primanja mita u iznosu od 20.000 KM ( oko10.000 evra) u Tuzli.

Tužilaštva BiH saopštilo je da se poslanik Stranke za BiH sastao "svojom žrtvom" u poznatom hotelu "Tuzla" u istoimenom gradu i da je "nameravao da uzme 20.000 KM" u zameni za zaposlenje, a pošto su novčanice bile obeležene, Osmanović je uhapšen.

U saopštenju se dodaje da su aktivnosti izvršene na osnovu dostavljenih saznanja Obaveštajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH, dok su hapšenje sproveli pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

U Tuzlanskom kantonu traju pretresi na više lokacija tokom operativne akciji "Partner", po nalogu suda, a, pored Osmanovića, uhapšen je i Velid Torić, direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo primanje mita i drugih oblika koristi, protivzakonito posredovanje, zloupotrebom položaja ili ovlašćenja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track