NADA ZA SVE RODITELJE: Mala Runa pobedila hidrocefaliju
Foto: Youtube

Mali borac jači od bolesti

NADA ZA SVE RODITELJE: Mala Runa pobedila hidrocefaliju

Planeta -
Lekari podsećaju da je načinjen neverovatan napredak jer je njena glava bila triput veća od normalne

NJU DELHI - Dvogodišnja Runa Begum čija je teška bolest, ali i tužna sudbina digla svet na noge danas je potpuno drugo dete - razigrana devojčica kojoj je iz dana u dan sve bolje.

Malecka je patila od tako teškog oblika hidrocefalije da glavu nije mogla ni da podigne, a oči su joj bile stalno otvorene. Glavica joj je bila natečena do pucanja, a lekari su izmerili obim od čak 94 centimetra. Zahvaljujući humanim ljudima koji su sakupili novac da ode na operaciju, maloj Runi sada je mnogo bolje a obim glavice smanjen je na 58 centimetara.

Lekari podsećaju da je načinjen neverovatan napredak jer je Runina glava bila triput veća od normalne - mozak joj je bio pod neverovatnim pritiskom, a nije mogla ni da sedi od težine natečene glave.

Roditelji devojčice bili su očajni jer su im rekli da Runa ima najviše nekoliko meseci života. Međutim, kada je jedan novinar napravio priču o njenom teškom stanju, ljudi iz celog sveta počeli su da šalju pomoć pa je Runa ubrzo primljena u bolnicu u Nju Delhiju kod najboljih hirurga.

Iako će joj glava do kraja života biti malo uvećana u odnosu na vršnjake, Runa će moći da se igra, ide u školu, vodi normalan život i izraste u veliku devojku.

http://www.youtube.com/watch?v=lyBR8o3oa1s

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track