RTRS CENZURA: Da li je Igor Radojičić na crnoj listi!?

Urušavanje Republike Srpske

RTRS CENZURA: Da li je Igor Radojičić na crnoj listi!?

Planeta -
Radojičić je za predsednika Gradskog odbora izabran 21. decenbra 2013., ali o tome nije bilo ni reči, a ni slike, u centralnoj informativnoj emisiji (Dnevnik2) Radio-televizije RS

BIJELJINA -“Crne liste“ ponovo su aktuelizovane na RTRS-u, s tim što je na osvježenom spisku nepodobnih prvo mesto pripalo Igoru Radojičiću, predsedniku Gradskog odbora SNSD Banjaluka.Radojičić je za predsednika Gradskog odbora izabran 21. decenbra 2013., ali o tome nije bilo ni reči, a ni slike, u centralnoj informativnoj emisiji (Dnevnik2) Radio-televizije RS.Ovaj pristup RTRS-a iznenađuje tim više, jer su tom skupu prisustvovali i Milorad Dodik i Željka Cvijanović.Dodik je nakon skupa iznio brojne stavove o svemu i svačemu, pa i o „Elektroprenosu“, ali ni njega nije bilo slikom i tonom. Istina, pročitana je vest šta je rekao o „Elektroprenosu“, ali bez slike, tona i navođenja mjesta izjave.Ovakav stav RTRS ni slučajno nije posledica „principijelne uređivačke politike“, koja podrazumeva da se ne emituju prilozi sa „stranačkih skupova nižeg ranga“, jer izbor predsednika GO SNSD Banjaluka to nikako nije, posebno zbog činjenice da su mu prisustvovali najviši funkcioneri RS.Posledica je to sukoba unutar SNSD, a oni koji sada upravljaju RTRS-om, odlučili su da Radojičića tog 21.decembra jednostavno ignorišu.Koliko je tome doprineo Rajko Vasić, koji ima ogroman uticaj na RTRS teško je proceniti, ali on nije izabran u Gradski odbor. Činjenica je i da je 22.decembra Staša Košarac indirektno optužio Igora Radojičiča da ruši Dodika. I to na presu održanom samo dan posle izbora Radojičića na čelo GO SNSD Banjaluka.“Žele da diskredituju Dodika, izoluju od ostale stranačke strukture, da ga proglase ovakvim ili onakvim. Poručujemo im da to neće proći”, vrskao je Košarac, navodeći svekolike neprijetelje i strane i domaće.

Nikolas Hil, otpravnik poslova Ambasade SAD u BiH, nekoliko dana pre Košarčeve histerične izjave o kvislinzima i ostalim dušmanima, sreo se sa Radojičićem, ali ne i sa Dodikom, lakonski ustvrdivši da za susret sa liderom SNSD-a “nije bilo vremena”.Naravno, Hil, kao ni ostali predstavnici američke administracije, neće da se sastaju sa Dodikom, ali redovno to čine sa Radojičićem („nastojeći da ga izoluju od stranačke strukture“), što i te kako smeta onima koji navijaju Košarca, pa su indirektno raspalili po predsedniku Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka. I to na presu SNSD-a.U GO SNSD Banjaluka nije izabran ni Aleksandar Cvijanović, muž premijerke Željke Cvijanović, koja je postala potpredsednik tog tela. Interesantno će biti šta će premijerka uraditi sa svojim mužem, koji se pokazao vrlo vrlo neuspešnim kao rukovodilac. Još je interesantnije da nije našla mogućnosti da mu pomogne da prevaziđe tešku situaciju u kojoj mu se firma našla.Ipak, najinteresantnije će biti pitanje podizanje krivične prijave protiv Cvijanovića, koje slijedi po Zakonu, ukoliko se plate ne isplaćuju redovno.

Izmene Krivičnog zakona koje podrazumevaju krivičnu odgovornost za neisplaćivanje plata usvojene su 18.jula ove godine, na 29. sednici Narodne skupštine RS.Premijerka bi trebala lično da podnese krivičnu prijavu protiv muža, kako bi dokazala da je principijelna i da radi u skadu sa zakonima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track