NEVREME U ITALIJI: Francuz poginuo u lavini
Foto: Think

Tragedija u Alpima

NEVREME U ITALIJI: Francuz poginuo u lavini

Planeta -
Kiša, sneg, vetar, zahvatili su danas Italiju izazivajući poremećaj saobraćaja, nestanak struje i odrone

RIM - Kiša, sneg, vetar, zahvatili su danas Italiju izazivajući poremećaj saobraćaja i lavine. U lavini na jednom skijalištu u Alpima iznad Torina, poginuo je jedan 24-godišnji Francuz.

Mećava je ostavila bez struje 16.000 ljudi, većinom u istoj oblasti. Za svega nekoliko sati u Alpima je palo i metar i po snega. Na severoistoku, u Kortini d"Ampeco, popularnom odmaralištu u Dolomitima i u dvadeset okolnih sela, mećava i drveće koje je oborio vetar prekinuli su snabdevanje strujom i blokirali puteve.

U okolini Kortine je napadao metar snega . Donosi oko su svi zatvoreni, a desetine automobila su blokirane. Stotine turista su blokirane u okolini Bolcana, u Južnom Tirolu, jer ne mogu nikuda zbog snega i stabala popadali na put.

U Lombardiji, kod jezera Komo, klizište izazvano kišom zarobilo je automobil s dvoje putnika koje su spasli vatrogasci. Poplave i odrona ima i u okolini Varezea.

Zbog mećave, železnički saobraćaj između Švajcarske i Italije je bio obustavljen u noći između srede i četvrtka. Na obali, u blizini Đenove, palo je 250 do 350 milimetara kiše, koliko i u vreme velikih poplava poslednjih godina. Zbog toga je evakuisano 19 porodica iz dve zgrade ispod kojih se odronilo zemljište.

Obustavljene su brodske veze sa Sardinijom, kao i između Livorna i Korzike, i između Napulja i Kaprija gde je takođe vetar jak, a talasi visoki.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track