SNIMILI BELU SMRT: Snežna lavina ubila četiri osobe

Živi zakopani

SNIMILI BELU SMRT: Snežna lavina ubila četiri osobe

Planeta -
Tri osobe, među kojima i jedan vodič, poginule su u kantonu Valis kada se lavina obrušila na skupinu skijaša, pri čemu je jedna osoba teško povređena i još je u kritičnom stanju

Broj poginulih od snežnih lavina tokom ove zime u Švajcarskoj porastao je na 11 osoba. Nakon što se snežna lavina sručila u Alpima južne Švajcarske, u nedelju život su izgubile četiri osobe, dok je jedan skijaš zadobio teške povrede, javljaju švajcarski mediji.

Tri osobe, među kojima i jedan vodič, poginule su u kantonu Valis kada se lavina obrušila na skupinu skijaša, pri čemu je jedna osoba teško povređena i još je u kritičnom stanju.

Četvrta osoba, 34-godišnji muškarac poginuo je u istom kantonu skijajući izvan označene staze, rečeno je u policiji Valisa upozoravajući da je već bilo snežnih lavina pri skijanju izvan označenih staza kao i da posebno za to važe upozorenja o mogućem visokom riziku od lavine.

Novinske agencije podsećaju da su gorske službe spašavanja pre dva dana upozorile da postoji velika mogućnost snežnih lavina u tom području švajcarskih Alpa.

S četiri smrtno stradala, broj poginulih od snežne lavine tokom ove zime u Švajcarskoj porastao je na 11 osoba.

http://www.youtube.com/watch?v=gikuhaB3agU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track