Najnovije vesti

PREVARA VEKA: Kim Džong Un nije bacio teču psima, sve je laž!
Foto: Rojters

NASAMARENI: Kineski satiričar obmanuo svetske medije

PREVARA VEKA: Kim Džong Un nije bacio teču psima, sve je laž!

Planeta
Lažna vest o brutalnom pogubljenju Džang Song Teka prevarila neke od najuticajnijih novinskih agencija na svetu

PEKING - Naseli na šalu.
Vest da je lider Severne Koreje Kim Džong Un svog teču pogubio tako što ga je bacio čoporu od 120 izgladnelih pasa, koju su nedavno preneli svi uticajni svetski mediji, izmislio je satiričar iz Kine poznat pod imenom Pjongjang Čoj Seongho.

On je pokrenuo glasine na internetu putem sajta Vaibo kada je 11. decembra 2013. napisao satiričnu priču o brutalnoj pogibiji Džang Song Teka, drugog po važnosti Severnokorejca, koji je zaista pogubljen, što su vlasti u Pjongjangu potvrdile 13. decembra.

Izigrao svet

U priči koju je izmislio Čoj Seongho tvrdi se da je Džang Song Tek, kog su vlasti Severne Koreje smakle pod optužbom pokušaja rušenja državnog poretka, zajedno s pet saučesnika skinut do gole kože, nakon čega je živ bačen izgladnelom čoporu od 120 pasa. Vest su narednog dana prenele kineske dnevne novine Ven Vej Po iz Hongkonga, nakon čega se proširila čak i do britanskog BBC i Telegrafa, američkih Vašington posta i Biznis insajdera, pa i medija u Srbiji i regionu.

Nova zavera

Inače, juče su se pojavile tvrdnje da je Džong Un likvidirao i svoju tetku, udovicu Kim Kjong Huej jer je poslednji put viđena u javnosti u septembru prošle godine.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...