JURILO GA 4.000 POLICAJACA: Posle masovne potere u Japanu uhvaćen odbegli silovatelj
Foto: AP

Uhvaćen

JURILO GA 4.000 POLICAJACA: Posle masovne potere u Japanu uhvaćen odbegli silovatelj

Planeta -
Juta Sugimoto (20) je pronađen kako se krije u jednom parku u gradu Jokohama. Begunac je izazvao paniku i kod građana japanske prestonice i okolnih gradova, pa su neki roditelji pratili svoju decu do škole, dok su učenici u školu išli u grupama

JOKOHAMA - Japanska policija je danas posle masovne potere uhvatila muškarca osumnjičenog za silovanje, koji je pre dva dana pobegao iz sobe za ispitivanje u kancelariji državnog tužioca, objavili su tamošnji mediji.Juta Sugimoto (20) je, posle potere u kojoj je bilo angažovano 4.000 policajaca, 850 vozila, psi, helikopteri i čamci, pronađen kako se krije u jednom parku u gradu Jokohama, prenela je agencija AP.

On je pobegao dva dana ranije tokom sastanka sa svojim advokatima u kancelariji državnog tužioca u gradu Kavasaki, južno od Tokija.

Osim masovne potere, begunac je izazvao paniku i kod građana japanske prestonice i okolnih gradova, pa su neki roditelji pratili svoju decu do škole, dok su učenici u školu išli u grupama.

Sugimoto je uhapšen u ponedeljak pod optužbom da je sa još jednim saučesnikom 2. januara na ulici u Kavasakiju opljačkao i silovao ženu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track