TRAŽE ĐAVOLA: Dižu spomenik Satani pored ploče sa Deset božijih zapovesti!
Foto: Youtube

Podnet zvaničan zahtev za gradnju

TRAŽE ĐAVOLA: Dižu spomenik Satani pored ploče sa Deset božijih zapovesti!

Planeta -
Predložili su da se napravi dva metra visoka statua Bafometa, bića sa rogovima koje sedi na prestolu na kome je nacrtan pentagram i sa dvoje dece u njegovom krilu

OKLAHOMA - Grupa satanista iz Njujorka zatražila je od predstavnika vlasti da se pored spomenika Deset božjih zapovesti koji je sagrađen 2012. godine pored zgrade vlade savezne države Oklahome, podigne spomenik Satani kako bi mu ljudi "svih uzrasta sedeli u krilu".

Grupa koja se zove Satansko svetilište, u utorak je službeno podnela zahtev Veću koje je zaduženo za površinu ispred sedišta Vlade u Oklahomi. Osim zahteva grupa je podnela i crtež kako bi spomenik trebalo da izgleda.

Ova grupa satanista predložila je da se napravi dva metra visoka statua Bafometa, bića sa rogovima koje sedi na prestolu na kome je nacrtan pentagram i sa dvoje dece u njegovom krilu.

Prema njihovom mišljenju taj prizor bi trebalo da nude poziv na saosećanje među svim živim bićima.

"Prihvatajući ovu statuu, dobri građani Oklahome će moći da pokažu kako podržavaju slobode garantovane Ustavom" naveli su u saopštenju.

Grad Oklahoma je prošle godine zabranio podizanje novih spomenika ispred zgrade Vlade, ali je portparol ove grupe naveo da su oni svoj zahtev podneli pre nego što je ta zabrana stupila na snagu. Inače, za izgradnju ove statue već je prikupljeno 17 hiljada dolara, a potrebno je im je još samo tri, kako bi se prikupila ukupna suma koja im je potrebna.

http://www.youtube.com/watch?v=SBoG7OEQ7hA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track