Palestinka rodila bebu začetu spermom prokrijumčarenom iz zatvora
Foto: Reuters

Dobila sina

Palestinka rodila bebu začetu spermom prokrijumčarenom iz zatvora

Planeta -
Porodilja je odbila da otkrije kako je sperma izneta iz zatvora, već je samo rekla da je putovanje do laboratorije u Gazi, gde ju je čekalo dvoje specijalista, trajalo oko šest sati
1 / 5 Foto: Reuters

GAZA - Supruga jednog palestinskog zatvorenika rodila je dečaka Hasana, začetog spermom prokrijumčarenom u pojas Gaze, saopštila je njena porodica.

To je bila prva uspešna trudnoća te vrste na toj palestinskoj teritoriji. Usledila je nakon nekoliko sličnih slučajeva prošle godine na Zapadnoj obali. Ponosna majka Hana al-Zanain izjavila je da joj je Izrael zabranjivao da poseti muža od 2006. godine, pozivajući se na bezbednosne razloge.

Većina od 1,8 miliona stanovnika Gaze ne može da uđe u Izrael iz istog razloga, iako se to dopušta nekim trgovcima i veoma bolesnim ljudima. Pojas kontroliše islamistički Hamas od sredine 2007. godine, kada je pobedio pristalice sekularnog umerenijeg Fataha. Od tada je i izraelska blokada nad tom teritorijom pojačana i bilo je nekoliko žestokih sukoba između izraelske vojske i hamasovaca.

Porodilja je odbila da obelodani kako je sperma izneta iz zatvora, već je samo rekla da je putovanje do laboratorije u Gazi, gde ju je čekalo dvoje specijalista, trajalo oko šest sati.

Njen suprug Tamer uhapšen je tokom upada izraelske armije u grad Beit Hanun, na sjeveru pojasa Gaze i osuđen na 12 godina zbog članstva u islamskom džihadu. Njegov dvadesetdvogodišnji brat Tarik, frizer po zanimanju, izjavio je da je danas heroj dobio heroja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track